Бивш кмет на Никопол оглави болницата в Червен бряг

д-р Валерий Желязков. Снимка – лична фейсбук страница.

Д-р Валерий Желязков, бивш кмет на гр. Никопол два мандата /2007 – 2011 и 2015 – 2019/, е утвърден за управител на МБАЛ ЕООД – гр. Червен бряг. Това става с решение № 236 на Общинският съвет, взето на редовната сесия на 29.10.2020 год.

За участие в конкурса за управител на болницата, е имало двама кандидати. До конкурса е допуснат д-р Желязков. Конкурсът се е провел на 13 октомври т.г.  Според публикуваното съобщение в интернет страницата на общината, комисията за провеждане на конкурса „класира на първо място д-р Валерий Желязков със средноаритметична оценка от разработката  по чл. 2, ал.2 т..2 от проведеното събеседване  отличен  5.50  в конкурс за възлагане управлението  на Многопрофилна болница за активно лечение – гр. Червен бряг. Избира за управител на МБАЛ кандидата класиран на първо място д-р Валерий Желязков за срок три години”

Общинският съвет упълномощава кмета да издаде съответната заповед за назначаването на д-р Желязков като управител на общинската болница

Другият кандидат не е обжалвал решението на комисията. Но бившият управител Камен Влахов, с когото „Плевен прес” се свърза, заяви пред медията, че продължава със съдебната битка. Припомняме, че в негова защита се подписаха 180 души – медици и помощен персонал, с искане да не бъде прекратяван предсрочно от общината, договора му за управление на болницата. Камен Влахов е завел съдебен иск срещу община Червен бряг заради прекратяването на договора му за управление.

Споделете:

Прочетете също

РБ „Хр. Смирненски“ – Плевен ще връчи на 30 май наградите от фотоконкурса „Пролетта през моя обектив“

Снимка – интернет. На 30 май 2023 г. от 17,30 часа в арт залата на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *