Бившият кмет на Плевен Георг Спартански: Надявам се, че традицията по предаване на властта, ще продължи във времето

СПАРТАНСКИ 2
Снимка – пресцентър ОбС Плевен.

На 10-ти ноември новоизбраните общински съветници на Плевен, както и кметове, положиха задължителната по закон клетва да работят в интерес на хората. На тържествената церемония по този повод, стана и символичното предаване на властта от стария кмет на Плевен Георг Спартански, на новоизбрания кмет д-р Валентин Христов. По този повод Георг Спартански се обърна към присъстващите със следните думи:

„Днес имам приятното задължение и честта да му връча официално пред новоизбраните кметове и общински съветници официалните символи на властта в община Плевен. Благодаря на г-н Валентин Христов за това, че прие поканата ми да направим една работна среща преди няколко дни и да обсъдим този въпрос. Защото считам, че Плевен като един от най-големите и най-достойни градове на България, има нужда от създаване на една традиция по един достоен начин – бившият кмет и новоизбраният кмет да участват в церемонията по предаване символите на властта.

От екипа на г-н Христов поканиха всички досегашни живи кметове на Плевен, за да участват в днешната тържествена церемония. Имам ангажимента да предам на присъстващите извиненията на г-н Петко Цолов и на г-н Румен Петков, които по личен и публичен ангажимент не могат да уважат днешното събитие. Но предадоха своите поздрави и пожелания за успешна работа както на новоизбрания кмет на общината г-н Валентин Христов, така и на всички вас – новоизбраните съветници и кметове на населените места.

СИМВОЛИ
Снимка – пресцентър ОбС Плевен.

Аз мисля, че на Плевен му приляга по един достоен начин да създаде тази традиция и вярвам, че тя ще продължи във времето. За да може, когато ние – представителите на местната власт – искаме гражданите да уважават държавните и общински институции, да дадем личен пример за това как с достойнство и с чест може да бъде направена една смяна във властта. На централно или на местно ниво.

Ще пожелая на моя колега д-р Валентин Христов много силен и много успешен мандат. Вие всички знаете, че последните няколко години България, Европа и света преживяха много. Имаше война, която не е приключила. Имаше пандемия, която още не е завършила. Имаше инфлационни, икономически и политически кризи, които продължиха дълго време. Всичко това аз пожелавам на г-н Христов да не се случва. Да има един слънчев, безоблачен и изключително силен и успешен мандат. Защото гражданите на Плевен заслужават по-доброто бъдеще на Плевен и Плевен да бъде един бисер в огърлицата на българските градове. На Плевен му прилича да има достоен кмет с изправено чело, със здрав гръбнак, който да може с гордост да представя Плевен в България, в Европа и по света. И да носи тежестта на кметското управление с ежедневните предизвикателства, за да може с чест да изпълни програмата си на управление в името и в интерес на гражданите от плевенска община”.

ДВАМАТА
Снимка – Плевен прес.
Споделете:

Прочетете също

2 10

УМБАЛ “Д-р Георги Странски” – Плевен е предпочитана за обучение на студенти, специализанти и стажанти

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД в Плевен се очертава като модерна и предпочитана база за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *