БЗНС – Плевен подкрепя депутата от ПП-ДБ Свилен Трифонов за вота на 9 юни

442481530 7081376261966316 7480309618755346032 n

От ляво на дясно: Калин

Савчев – председател на контролно-ревизионната комисия, Свилен Трифоновдепутат от ПП-ДБ в 49-ото Народно събрание, инж. Милчо Илиевобластен председател на БЗНС – Плевен, Ивалин Цолов – председател на общинското настоятелство на партията в Долна Митрополия и общински съветник. Снимка: “Плевен прес”

БЗНС – Плевен подкрепя депутатът от ПП-ДБ Свилен Трифонов за вота на 9 юни. Това стана ясно на пресконференция в пресклуба на БТА в нашия град. Присъстваха областният председателят на БЗНС – Плевен инж. Милчо Илиев, Ивелин Цолов – председател на общинското настоятелство на партията в Долна Митрополия и общински съветник, Калин Савчев – председател на контролно-ревизионната комисия и депутатът от ПП-ДБ в 49-ото Народно събрание Свилен Трифонов.

Инж. Илиев заяви, че е следил работата на Свилен Трифонов в 49-ото Народно събрание и смята, че той е работил съвестно и отговорно за изпълнение на своите предизборни обещания от предишните парламентарни избори и е оправдал неговото доверие. Илиев заяви, че неговото поколение се е провалило в изпълнението и реализацията на реформите в България след 10 ноември 1989 г. и смята, че те могат да бъдат завършени от по-младите. Затова той призова всички избиратели да участват активно в изборния процес, за да се противопоставят на статуквото и да повишат избирателната активност.

Областният председател на БЗНС – Плевен заяви, че партията подкрепя коалицията ПП-ДБ с №14 за изборите на 9 юни и персонално Свилен Трифонов с преференция №102.

Свилен Трифонов припомни свършеното от него като депутат в 49-ият парламент и работата му в комисията за земеделието, горите и храните:

„Участвал съм във всички работни групи в комисията по собствено желание. Целта ми винаги е била подкрепа на малките и средните производители. България е може би единствената държава, която регламентира чрез нормативен акт ръсенето с дронове. Така се спасяват все повече пчелни семейства, тъй като ръсенето е от по-ниско и по-прецизно.

Направихме всичко възможно да прекратим корупционните схеми и контролът по ГКПП-тата да се извършва в лаборатории на държавата. Направихме постъпления за промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Трябва да се възстановят селскостопанските гимназии, които да подготвят професионалисти за бранша. Ако отново получа депутатски мандат ще доразвия тази идея.

Основното ми притеснение е за начинът на разпределяне на европейските средства. Животновъдните обекти и ферми са поставени в доста неизгодни позиции спрямо зърнопроизводителите, които направиха така че да съсредоточат огромни суми в ръцете на единици хора.

България има огромно производство, но няма суровина и производителите са принудени да внасят.

Стратегията, която съм разработил за развитие на северна България, може би в сектор “Земеделие” трябва да бъде национална политика, за да може България да се върне на картата на износителите. От износител на земеделска продукция ние станахме вносител.“

Трифонов благодари за подкрепата на БЗНС – Плевен и изрази увереност, че взаимодействието им ще продължи, незввисмо от изборните резултати:

“Ако отново бъда избран за депутат, пак ще искам да съм част земеделската комисия в парламента.

Мой приоритет са малките и средни производители и малкия и среден бизнес.“

ПП-ДБ се явяват на изборите на 9 юни с бюлетина №14 и преференция №102 за Свилен Трифонов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

ENIOVDEN

24 юни – Честит Еньовден!

НА ЕНЬОВДЕН ПРАЗНУВАТ МНОГО ИМЕНА. ЧЕСТИТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ФАРМАЦЕФТИТЕ И ФИТОТЕРАПЕВТИТЕ! Еньовден е стар …

Един коментар

  1. Един от СДС

    Милчо Илиев не е спечелил нито едни избори. Затова пък продаде закрития пазар на Манеца, когато беше областен. Срещу какво ли ? То вече няма и БЗНС. Този, когото подкрепяте, е гола водица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *