БЗНС обяви подкрепа за Свилен Трифонов от листата на „Продължаваме промяната – Демократична България”, за изборите на 2 април

БЗНС 2
Снимка – Плевен прес.

На 10-ти март БЗНС – Плевен обяви, че ще подкрепи адвокат Свилен Трифонов за предстоящите избори на 2-ри април. Това стана на специална пресконференция, на която присъстваха областният председател на БЗНС – Плевен инж. Милчо Илиев, юристът Свилен Трифонов, проф. Начко Тоцев, Ивалин Цолов, Петко Петков.

В началото инж. Милчо Илиев обясни, че БЗНС дава тази пресконференция като начало на предизборната кампания. Той обърна внимание на факта, че „тези избори, които предстоят на 2-ри април, са следствие на нещо, което се е случило много отдавна. И с течение на времето, много неща избледняват и хората не си дават сметка какъв е корена на всичко това, което в момента преживяваме”. Инж. Илиев направи кратка ретроспекция на времето от 1989 година, когато „се направи един партиен преврат”. Който не е донесъл очакваните надежди за демокрация, а е разпределил дълготрайните активи на държавата между тези, които от БКП са станали БСП. „Ще ходим често на избори, защото не са наказани тези, които в последните 12 години експлоатират средствата на ЕС и европейските фондове”, заяви инж. Илиев. И припомни, че след конгреса на БЗНС през м.май, е взето решение за подкрепа на „Продължаваме промяната” и „Демократична България”като гаранция за европейското бъдеще на България.

Затова БЗНС – Плевен ще предложи като свой кандидат за предстоящите избори Свилен Трифонов, заместник председател на ОбС – Плевен и трети в листата на „Продължаваме промяната – Демократична България” за 15 МИР – Плевен.Човек, който е познат като общински съветник, който е млад и ще увлече и другите хора на неговата възраст „да има България шанс да се измъкне от положението, в което се намира”.

На свой ред Свилен Трифонов благодари за оказаната му подкрепа от БЗНС, което не е за първи път. И ще разчита на нея и за в бъдеще, за да се реализират желанията на хората за прекратяване на корупционните практики. По отношение на изваждане на земеделието от кризата, в която се намира, Трифонов си е поставил конкретни цели, които да реализира като депутат, ако му бъде оказано доверие от страна на избирателите. Припомни, че България е била важен износител на селскостопанска продукция. Но „вследствие на лобистката и неадекватна политика водена от десетилетия наред, 70 % от месото, над 50 % от доматите, 45 % ог яйцата и 30 % от млякото, които се консумират в България са внос. Това са продукти с ниско качество в голямата си част и създават предпоставки за заболявания”. И в борбата срещу това трябва да имаш партньори, каквито са земеделците.

„Гръбнакът на земеделието трябва да бъдат микро, малките и средни ферми”, категоричен е Свилен Трифонов. И първото, което трябва да се направи в тяхна подкрепа, е „да бъдат изработени правилни законодателни проекти, които да бъдат гласувани от НС. Посредством тях да бъдат финансирани по правилен и справедлив начин производителите”.

Сподели, че се е запознал Наредба 44, която регламентира условията, на които трябва да отговаря един животновъд. В нея са изброени куп изисквания и тежки регулационни норми. Подчерта, че взимането на европейски норми разписани в съответните директиви и механичното им залагане в българското законодателство, създава предпоставки за „една нормативна неадекватност, която не развива сектора. Напротив – унищожава го”.

Селското стопанство трябва да бъде превърнато в национален приоритет, е позицията на Трифонов. Това е особено необходимо за развитие на зоните от западащата част на България, сред които е и Плевен. Необходимо е да се модернизират фермите и хранителните предприятия. В това отношение до момента е работено на парче и няма обща програма за справяне с този проблем.

По отношение на субсидиите Трифонов смята, че те трябва да бъдат по-големи за малките и средни производители на месо, мляко и зеленчуци. Нищо не е направено и за създаването на регионални тържища, обясни Трифонов. Както и зони за земеделските производители, които да имат достъп до крайния клиент.Тези тържища да не бъдат сбирка за срещи 1 път годишно, а да бъдат обособени места, където ежедневно да се предлага земеделска продукция.  

Всичко това е залегнало и в програмата на „Продължаваме промяната – Демократична България”, където специално място е отделено за решаване проблемите на българското земеделие. Тя ще стане реалност ако избирателите гласуват на 2-ри април с бюлетина № 12. В нея Свилен Трифонов е с преференциален номер 103.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Споделете:

Прочетете също

sireni

Тестват сирените в Плевен на 2 юни

Тестват сирените в Плевен на 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *