Начало | Новини | Беър Грилс да заповяда в парк Персина

Беър Грилс да заповяда в парк Персина

България си е едно голямо село и като такова, в него много бързо се разчуват клюките. Ето миналата седмица медиите гръмнаха с “чутовния” скандал за британския пътешественик Беър Грилс, комуто писаха акт за нарушаване на Закона за защитените територии. Експертът по оцеляване бе хванат да пали огън, яде жабки и да се къпе в Каракашевото езеро и естествено правова държава като нашата му наложи глоба за 5 хиляди лева. Не е като да беше бил плоча на дюните или да гори стари парцали в ромските квартали на София… Екологичната катастрофа на англичанина няма аналог у нас и трябва да се преследва до дупка!

Резултатът е,че сега за британеца започва истинското оцеляване на предела-висене по родните гишета да си плати глобите. Беър ще трябва да носи освен няколко бона кеш, също и лична карта, копие от лична карта, копие от личната карта на български, свидетелство за съдимост, медицинско и психотест, както и копия от последните две. С платената глоба той същевременно ще се превърне и в най-големия спонсор на екологичното министерство, щото там така или иначе много-много не пишат глоба.

На изследователя обаче навярно ще му се прииска да бъде погълнат за секунди от гигантски африкански скален питон някъде из Танзания, отколкото да трябва да изтърпи бюрокрацията и опашките у нас. Първо ще трябва да си изчака наказателното постановление и след това започва веселата част. За да си плати борча към екологичното ведомство, Беър ще трябва да иде на гише №2, където жената учтиво ще му заяви, че не е за нея и ще го прати при колежката на втория етаж на дъното в ляво. На нея пък, понеже било 11 часа, й остават 30 минути до обедната почивка и тя ще му кажа да изчака малко, ей сега щяла да се върна. Беър Грилс спокойно ще причака на дървеното столче до гишето до към 1 без нещо, когато вежливо ще му кажат, че било петък и системата не работи. “Ела другата седмица вторник-срядата някъде”- културно ще отвърне служителката под очила,  ще затвори малкото прозорче на гишето и ще се отдаде на поредното редене на пасианс.

Така или иначе, Беър Грилс ще трябва да почака за през уикенда, докато си плати глобата, предлагаме му това време да го прекара в нови скаутски приключения. Този път в Персина край Белене. Там е спокойно, местността е повече от впечатляваща с красивите си гледки от наблюдателниците, карамелено оцветени залези на Дунава и многобройни гнезда на щъркели, мавритански костенурки и кримски гущери. Хем за ядене има, хем за гледане…

Не го съветваме да се къпе кой знае колко из мочурищата на Персина освен ако не иска да заприлича на жупнала краставица и да хване някоя жабешка болест. Вода, както и подслон, се намира съвсем наблизо, в близкото трудово-поправително общежитие, познато и сред местните като затвор. Ето това би било същинско оцеляване в България!  Първо да ядеш жаби на Рила и за назидание накрая да чукаш камъни в Белене.

Бедни, бедни Грилс ! Защо не умря при жабите в Рила?!

Прочетете също

Рожден ден празнува бившият плевенски кмет Андрей Романов

Андрей Романов. Снимка – лична фейсбук страница. На днешния 30-ти ноември своя 94 – ти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *