Начало | Новини | Белене награди изявените си спортисти за изминалата година

Белене награди изявените си спортисти за изминалата година

Състезателят по борба-класически стил Ивайло Пейзанов е спортист номер 1 на Община Белене за 2019 година.
На второ място е състезателката по хандбал Мари Томова, а на трето – Ани Везирова, състезател на Карате клуб “Белене”.
Отбор на 2019 г. е Хандбален клуб “Дунав”.
Церемонията по връчването на наградите – плакет и парична сума, съгласно Правилника на Община Белене “Спортист на годината”, се състоя на 17 януари в зала 26 на общинската администрация. Отличията връчи заместник-кметът Малина Ешекова. Сред присъстващите на събитието бяха председателят на Общински съвет-Белене д-р Бистра Павловска, председателят на Постоянна комисия “Здравеопазване, социални дейности, образование, култура, младежки дейности и спорт” към Общински съвет-Белене Веселка Врайкова, треньори, граждани.


Ивайло Пейзанов е започнал състезателния си път от Спортен клуб по борба “Класик” – Белене с треньори Цветан Чоранов, Момчил Ганчев и Антонио Маринов. Днес е състезател на СК по борба “Левски” – София и част от националния отбор по борба. Сред успехите му през 2019 г. е Републикански шампион от Държавното лично първенство по борба – класически стил, 92 кг.
Мари Томова се състезава за Хандбален клуб “Бъки” – Габрово и за националния отбор по хандбал. Първите й треньори са Магдалена Вълкова и Рафаела Врайкова от ХК “Дунав” – Белене. През 2019 г. Мари Томова е голмайстор на Европейското първенство по хандбал за девойки до 17 г. в Грузия.


Ани Везирова, с треньори Верони Маринов и Стефан Петков, имаше успешна 2019 година. Сред постижения й е златен медал от Националната купа по олимпийско карате.

Снимки: Петя Шкодрова и Дунавски новини

Прочетете също

БСП – Плевен избра своето Изпълнително бюро

Свилен Атанасов. Снимка – интернет. На заседание на Общински съвет на БСП-Плевен, проведено на 22.10.т.г., …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *