Без пенсии и заплати от месец юни каза Борисов

72cd7faa3 pensia

Снимката е илюстративна.

На 19 май пред журналисти в парламента, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, каза: „Държавата отива в канала, докато си играем на войни! Без правителство бюджет няма да се гледа, тоест от 10 юни няма да има пенсии и заплати. От първия ден говоря за отговорност на всички партии”.

Приходите в хазната за първото тримесечие до сега ще са по-малко с поне милиард и половина. Юни месец, между 10 и 14, държавата няма да може да си плаща дори заплатите и пенсиите”, посочи той.

Имаме толкова проблеми, които стоят заложници на това да се играят политически игрички, посочи той.

По думите му планът за възстановяване, Шенген и еврозоната също са заложници. “Харчени са пари от плана авансово. Те трябва да се върнат, иначе няма как да се финансират проектите. Докато си играем на войни и подобни неща, държавата отива в канала”, категоричен бе Борисов.

Той призова медиите оттук-нататък по всички въпроси за правителството да се обръщат към Мария Габриел и посочи, че ще приемат законите за съдебната власт на Крум Зарков.

„Ще направим една държава, която да крета с удължен бюджет без инвестиции и пр. Харчени са пари от плана за възстановяване и те трябва да се върнат, държавата отива в канала, докато си играем на войни“.

В отговор на думите на съпредседателя на ДБ Христо Иванов за конституционно правителство, Борисов каза, че това също е вариант, защото промяната на Конституцията също изисква поне 160 гласа. „Така че в следващите няколко дена може да се направят още совалки по тази тема”, каза Борисов.

“Считам, че това да изнасяш записи, с когото и да е било, най-малкото не е красиво. Аз в живота си не съм записвал никого. Смятам, че това уронва достойнството на този, който го прави”, отговори Борисов на въпрос дали се притеснява от главния прокурор.

“Никога не съм предлагал посланически постове по простата причина, че не съм в позицията да предлагам. Няма как да предлагам нещо, което не мога да изпълня”, каза той.

Споделете:

Прочетете също

20240620 095711

Община Гулянци изпълнява пореден проект за подобряване на материалната база на социалния патронаж

Стартираха дейностите по проект „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж гр. Гулянци“, който …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *