Без основните политически партии и при слабо гражданско присъствие се проведе предизборен дебат в Плевен

ЗАЛА 3 1
Снимка – Плевен прес.

На 27-ми март от 17:30 ч. в Областна администрация – Плевен се проведе предварително обявеният в публичното пространство дебат между представители на политическите партии и коалиции от 15 МИР Плевен, които ще участват в изборите на 2-ри април за 49-то Народно събрание.

Организатори на събитието е неформално „Гражданско обединение за Плевен”, на което предстои регистрация по думите на един от организаторите. Към момента в него участват граждани и е подкрепено от неправителствените организации „Героите на Дойран”, „Размах” и „Граждани срещу беззаконието”.

Организаторите са изпратили покана за участие на всичките регистрирани 21 партии и коалиции. Отзовалите се са само три: „ЛЕВИЦАТА!”, представена от Иван Мандински, , партия МИР представена от Димитър Илиев и Коалиция „Заедно” представена от Йордан Първанов. За отсъстващите големи партии ГЕРБ-СДС, БСП, „Продължаваме промяната”, ДПС и „Възраждане” бяха приготвени стъклени буркани с надписани имена на партиите, в които да се пускат въпроси към тях. Организаторите ще ги предоставят на съответната партия за отговор. До приключване на мероприятието бяха пуснати 4 въпроса.

В английския двор на Областна администрация, където се проведе мероприятието, присъстваха 34 граждани, в т.ч. и организаторите.

Водещата Мая Цветанова откри с встъпителни думи диспута, като между другото каза: „Нас ни обединява мисията за развитие на гражданското общество в нашия регион. Занапред ще продължим да работим и да търсим решения на проблемите в областта и страната. Искаме да изкажем благодарности на тези трима кандидати, които не се изплашиха, не омаловажиха нашия диспут, приеха без притеснение и изявиха готовност да споделят идеите си, приоритетите на партиите си за развитието на плевенска област”.

Отказът на големите партии от участие в диспута бе определен като „ясен сигнал за нежелание за диалог с гражданите. За нежелание да представят политиките си за развитие на региона, за нежелание за открит граждански диалог, което ние приемаме като неуважение към гражданите и гласоподавателите от плевенска област”.

Ванин Нейков, който бе представен като млад политолог, обяви как ще протече диспута и съгласно изтегления жребий от представителите  на  трите партии, им даде думата да представят основните национални и регионални цели в своите програми. Думата бе дадена и на гражданите за въпроси. До 18:30 ч. бяха зададени три въпроса.

Мероприятието се излъчваше на живо по интернет.

ТРИМАТА 2
ВОДЕЩА
ЗАЛА 2 1
ИЛИЯН
БУРКАНИ
ТАРАТОРА

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

408987243 738265558345259 9132600215669789978 n

Кметът на Червен бряг присъства на общо събрание за управление на отпадъците

Кметът на община Червен бряг Атанас Атанасов присъства на общо събрание на Регионалното сдружение за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *