Начало | Новини | Без „зимни градини“, уведомяват от Общината

Без „зимни градини“, уведомяват от Общината

Снимка – пресцентър

След провелата се днес сесия на ОбС, от пресцентъра на община Плевен  уведомяват, че съветниците са прегласували промените в Наредба № 15, а кметът Спартански ще обжалва разпоредбите в съда. Общинските съветници са потвърдили  днес гласуваните от тях на 31 август 2017 г. промени в Наредба № 15, позволяващи обособяването на т.нар. „зимни градини” към заведенията. „За” са гласували 26 от съветниците, „против” – четирима, „въздържал се” – 8. Промените се прегласувани, защото кметът на Община Плевен Георг Спартански наложи вето на решението с мотив, че съществуването на „зимни градини” към заведенията е незаконосъобразно и нецелесъобразно.

В изложението си кметът Спартански е бил категоричен, че въпросът ще бъде отнесен в Административен съд – Плевен. Докато съдът се произнесе окончателно, Наредба № 15 ще действа в сегашния си вид, т.е. „зимни градини” няма да са разрешени.

 

Прочетете също

Мартин Митев: Финансовата дисциплина в общината помага да се справим със ситуацията

„Със свиване на разходите там, където това е възможно, и запазвайки добрата финансова дисциплина, която …

2 коментара

  1. Злоба, нетърпимост и комплексарщина…Това излъчва кмета към всички решения на ОбС. Почти няма сносно решение, което той да не обжалва…и накрая да загуби! Въпросът е дали, а докога съветниците ще търпят този Нарцис да унищожава тотално града пред погледите на плевенчани?

  2. Тоя изкуфял кмет работи против жителите на Плевен!!! Кога ще му искаме главата и конфискация на заграбеното?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *