Начало | Новини | Без войници на шествието с „най-дългото знаме“. Участието на ученици – само с информирано съгласие на родителите

Без войници на шествието с „най-дългото знаме“. Участието на ученици – само с информирано съгласие на родителите

По повод на тиражираната информация за провеждане на шествие с „най-дългото знаме“ с участието на войници, се обърнахме за информация към полк. Николай Бешев – командир на Единен център за начална подготовка в Плевен. Попитахме за нормативния акт, по силата на който войници от повереното му поделение ще участват в шествието. Полк. Бешев ни информира, че след нашето запитване е направил консултация със специалисти в МО и е отменил първоначално даденото разрешение за участие на войници от плевенското поделение във въпросното шествие.

Със същия въпрос се обърнахме и към г-жа Албена Тотева – началник на РУО – Плевен. Тя обясни, че участието на ученици в подобни прояви става по решение на директорите, но при спазване на изискванията на Наредба 10. Това означава, че ръководството на дадено училище може да разреши участие на учиници в шествия или други граждански прояви, но след изрично информирано съгласие на родителите.

За модата на „дългите знамена“ и употребата на националния флаг за украси, дрехи и болни амбиции, сме писали и друг път, виж http://www.plevenpress.com/%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B5-%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%B0%D0%BB-%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82/

    Тук ще припомним отново, че знамето е идеал, а не парче плат ! То не прави човека, който го държи достоен гражданин. Още по-малко с безплодни акции като „най-дълго“, „рекорд на Гинес“ и т.н. Достойният гражданин създава идеала, който българския трикольор символизира. Така че, нека бъдем достойни за знамето си. И не само на 3-ти март, а във всеки един ден на трудния ни живот в България.

Прочетете също

Рожден ден празнува бившият плевенски кмет Андрей Романов

Андрей Романов. Снимка – лична фейсбук страница. На днешния 30-ти ноември своя 94 – ти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *