Без „Атака” в СИК-овете и РИК

Вляво – Явор Нотев и Ст. Станилов като депутати от Атака. Снимка – интернет

С  решение № 1966-НС от 28-ми на ЦИК относно  провеждане на консултации при областните управители за определяне съставите на районните избирателни комисии и назначаването им за произвеждане на изборите за народни представители на 4 април 2021 г., се посочват парламентарно представените партии, които ще участват в консултациите за съставите на РИК /Районни избирателни комисии/.

Партия „Атака” не е посочена от ЦИК като парламентарно представена. Припомняме, че през април 2019-та  година депутатите от „Атака” напуснаха групата на Обединените патриоти. Явор Нотев, тогава заместник председател на Парламента, заяви по този повод: „Напускаме след поредица от действия и решения, които станаха възможни в групата след завръщането на г-н Валери Симеонов в българския парламент. Позорно завръщане след месечни протести, прогонен от изпълнителната власт, той намери място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда е приют за провалени политици“.

В решението си от 28-ми януари ЦИК  посочва, че в консултациите ще участва „Демократична България – Обединение”, тъй като има неин представител в Европарламента.

До този момент няма публична реакция от страна на „Атака” по решението на ЦИК. Дали ще го обжалва пред съответните органи, предстои да видим. Представители на партията могат обаче да присъстват на консултациите при областните управители, тъй като същите са публични.

В Плевен въпросните консултации ще се проведат от 11.00 ч. в Областна администрация на 1-ви февруари.

Прочетете също

30-тина плевенчани протестираха срещу зелените сертификати

Част от групата протестиращи. Снимка – Плевен тпрес. На 27-ми октомври, сряда, в късния следобед, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *