Безплатни прегледи за туберкулоза започват в Плевен през следващата седмица

диспансер туберкулоза

Диспансерът за болни с пневмо-фтизиатрични заболявания в Плевен. Снимка: Гугъл Мапс

„Отворени врати за оценка на риска от белодробна туберколоза“ ще проведе УМБАЛ “Д-р Георги Странски“ в Плевен през следващата седмица. Безплатните прегледи ще се извършват от 25 септевмри, понеделник до 29 септември, петък в диспансера на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 20. Всички желаещи да се включат ще попълнят анкета относно здравословното си състояние и ще получат консултация с лекар. При необходимост ще се направи рентгенова снимка на гръдния кош и проба Манту. Прегледите ще се извършват от 09:00

часа до 12:00 часа и ще се осъществяват след предварително записване на място или на тел. 064/802 994 с цел по-добра организация на работата.

Всички процедури във връзка с кампанията ще бъдат напълно безплатни за участниците и са независими от здравно-осигурителния им статут. От плевенската университетска болница приканват всички жители на област Плевен, които имат оплаквания от дихателна система, и особено тези, които имат или са имали в миналото контакт с болни от туберколозна инфекция в близкото си обкръжение, да се включат.

Споделете:

Прочетете също

2 10

УМБАЛ “Д-р Георги Странски” – Плевен е предпочитана за обучение на студенти, специализанти и стажанти

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД в Плевен се очертава като модерна и предпочитана база за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *