За 1 юни: Безплатни прегледи за деца обявяват „Сърце и Мозък“ – Плевен и „Мама и Аз“

В ИНИЦИАТИВАТА ОТ 1 ДО 10 ЮНИ СЕ ВКЛЮЧВАТ ПЕДИАТРИ, ОРТОПЕДИ И ДЕТСКИ ХИРУРГ

За 1 юни Сърце и Мозък Плевен

МБАЛ „Сърце и мозък“ – Плевен.

По повод 1 юни – Международния ден на детето, високотехнологичната ,Сърце и Мозък’ Плевен и новооткритата клиника за майчино и детско здраве ,Мама и Аз’ обявяват безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти. В инициативата се включват педиатри, ортопеди и детски хирург, като консултациите с ортопед ще се провеждат по преценка на преглеждащия педиатър и при установен ортопедичен проблем при детето.

Прегледите ще се провеждат всеки работен ден по предварително изготвен график в дните до 10 юни /петък/ включително. Направления не са необходими, нужно е единствено предварително записване за педиатър и детски хирург на тел.: 064 678 400.

Клиниката по педиатрия е под ръководството на един от водещите педиатри у нас – д-р Велимир Симов. Той и екипът му ще бъдат изцяло на разположение на малките пациенти и техните родители. В клиниката работят лекари с богат клиничен опит както в амбулаторната педиатрия, така и в болничното лечение, включително при спешни състояния в детска възраст. Сред педиатрите са и специалисти по неонатология, анестезиология и реанимация, детска ревмокардиология, детска пулмология и детска нефрология.

Специалистите от Клиниката по ортопедия, ръководена от проф. Аспарух Аспарухов, ще работят съвместно с колегите си педиатри и ще консултират реферираните към тях малчугани. Ортопедичната клиника на ,Сърце и Мозък’ Плевен е с богат опит в сферата на детската ортопедия – лечение на вродена тазобедрена луксация, адолесцентна епифизеолиза на бедрената глава, корекции на посттравматични ъглови ротационни деформации на дългите тръбести кости в детската възраст, лечение на еквино-варусно ходило, корекции при детска церебрална пареза. Според публикуваните данни на „Индекс на болниците“, клиниката е лидер в страната по тазобедрено и колянно ставно протезиране за 2022 г.

За първа година част от инициативата е и Клиниката по хирургия, ръководена от проф. Ташко Делийски. Част от екипа е д-р Емилиян Кюркчийски – детски хирург, който ще бъде на разположение за консултации на малките пациенти.

Споделете:

Прочетете също

441457767 7095821473855128 6866520973874913945 n

Ивелин Първанов, водач на листата на “Възраждане” в Плевен: АЕЦ „Белене“ е национално богатство, което може да работи 1 век

От ляво надясно: Ивелин Първанов – водач на листата на “Възраждане” в 15 МИР Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *