Безплатни майсторски класове за младежи ще се проведат в тридневно киноприключение в Плевен

1 2 6

Безплатни майсторски класове за младежи ще се проведат в тридневно киноприключение в Плевен, съобщават от общината. От 26-ти до 28-ми април в зала „Катя Попова“ с първо издание гостува проектът „Предизвикателството“ – уникална възможност за всички филмови ентусиасти между 16 и 23 години да покажат и развият своя талант.

Участниците ще имат възможността да се включат в майсторски класове, водени от професионалисти в киноиндустрията, сред които Силвия Петкова, Кристина Верославова, Тодор Чапкънов, Николай Мутафчиев и Александър Чобанов. Майсторските класове ще обхванат различни сфери: кинорежисура, продуцентство, сценарно писане, операторско и актьорско майсторство.  

След класовете следва истинското предизвикателство. Отборите ще имат за задача да създадат късометражен филм с дължина до 10 минути само за 24 часа. Темата на филма ще бъде изтеглена непосредствено след майсторските класове, добавяйки елемент на вълнение и спонтанност към творческия процес. Всеки отбор, успял да приключи снимачния процес навреме, ще има възможност да представи своя филм пред публика на официалната прожекция.

Отборът победител, избран от менторите, ще спечели голямата награда от 1 000 лв. и ще се състезава за националната награда.

Проектът „Предизвикателството“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“, Община Плевен и Национален Филмов Център. Партньори на „Предизвикателството“ са и NESCAFÉ.

За повече информация и регистрация: https://www.artefactcreations.eu/bg/the-dare-film-challenge.

Споделете:

Прочетете също

545359eca6591ac5f37fce801a876dfb 1

Кметът на Червен бряг: 24 май обединява всички нас около езика и писмеността ни като народ

Уважаеми жители на община Червен бряг, Уважаеми педагози, ученици и дейци на културата, Честит 24 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *