Безплатна ехография на щитовидна жлеза в „Сърце и Мозък” – Плевен до края на м. май

СЪРЦЕ

МБАЛ “Сърце и мозък” – Плевен.

По повод 25 май – Световния ден за борба със заболяванията на щитовидната жлеза, специалистите от Oтделението по ендокринология на високотехнологичната “Сърце и Мозък” Плевен, ще извършат безплатни ехографски изследвания на щитовидна жлеза в дните от 25 до 31 май. Необходимо условие е предварително записване на тел.: 064 678 400.

„По време на безплатните прегледи ще бъде извършвана профилактична ехография с доплер на щитовидната жлеза. В зависимост от резултатите всеки пациент ще получи насоки за последващи изследвания и лечение при необходимост“, информира д-р Силвия Ганева, началник на Отделението по ендокринология.

Отделението по ендокринология в “Сърце и Мозък” – Плевен е специализирано в диагностиката и лечението на множество заболявания на жлезите с вътрешна секреция като захарен диабет, метаболитен синдром, тиреоидни заболявания, нарушения в калциево-фосфорната обмяна и функцията на паращитовидните жлези, заболявания на хипофизата, надбъбречните и половите жлези.Разполага с висококвалифициран персонал и с най-висок клас апаратура, включителноехографски апарат, създаващ възможност за прецизна визуализация на дифузни и огнищни промени в структурата на щитовидната жлеза, на паращитовидните жлези, шийните лимфни възли или туморните формации в шийната област.

Щитовидната жлеза е главен регулатор на метаболизма и на функцията на редица органи и системи на човешкото тяло. Тя играе ключова роля за нашето здраве и би могла да бъде причина за безплодие, сърдечносъдови и неврологични заболявания и др. Според световните данни от заболявания на щитовидната жлеза в света са засегнати над 1,5 милиарда души, сред които над 1 милион българи. Изявените форми на заболяването са само при 20% от случаите. По-голямата част нямат изявена симптоматика, но при тях болестта ускорява стареенето на организма.

Ултразвуковото изследване на щитовидната жлеза /ехография/ е удобен, неинвазивен, бърз и точен метод за първоначална оценка /скрининг/ на здравословното състояние на пациента. Ранната диагностика от своя страна е  предпоставка за навременно лечение с добър краен резултат и избягване на последващи усложнения, съветват специалистите от “Сърце и Мозък” – Плевен.

ДОКТОРКА

д-р Силвия Ганева, началник на Отделението по ендокринология в МБАЛ “Сърце и мозък” – Плевен.

Споделете:

Прочетете също

кардиостимулатор 1

Кардиолози в “Сърце и Мозък” имплантираха сложен кардиостимулатор нa 95-годишна пациентка

Виcокотехнологичен кaрдиоcтимулaтор бе имплантиран на 95-годишна пaциенткa, поcтъпилa по cпешноcт c много бaвен cърдечен ритъм …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *