Начало | Общество | Безобразия облечени във власт

Безобразия облечени във власт

На това станахме свидетели по време на тъй наречената извънредна сесия на Общинския съвет. На безобразия, облечени във власт.

На незнаещите да припомня, че през 1987 година във вестник „Труд“ излиза статията „Корупция облечена във власт“. За безобразията на прокурор от Етрополе. Автор е Георги Тамбуев, човекът „прекрачил границата на допустимата свобода на словото и поел риска да я разшири“ /проф. Петър- Емил Митев/. Прокурорът се оказва приятел на Владко Живков и Тодор Живков попилява „Труд“, уволнява главния редактор Дамян Обрешков, а Тамбуев е изключен от Партията и за него хляб няма.

Е, между нас няма хора като Тамбуев, а границата на „допустимата свобода“ стига до това, да кажем все пак, че на тази сесия станахме свидетели на безобразия облечени във власт.

Като това да използваш неистински подписи например. Съобщи го кметът Георг Спартански. И назова имената на четирима съветници, с чиито имитирани подписи се иска свикването на извънредна сесия и преобразуването на „Градска мобилност“ от ОП в ЕАД. И това са: Петя Василева /група „ГЕРБ“/, Николай Маринов /група „Патриоти за Плевен“/, Христофор Дочев /група „Патриоти за Плевен“/, Николай Емилов Маринов /група „БДЦ“/.

Спартански им зададе резонния въпрос  „Ваши ли са тези подписи“ ? На което получи отговор: „Нямате право да ми задавате този въпрос“. По-нататък последваха всякакви нелепости. От „имам 10 подписа за различни случаи“ до „това тук не е съд, за да раздаваме присъди“.

Питам и имам това право дадено ми от Конституцията, това вашите подписи ли са уважаеми общински съветници ? Питам от името и на вашите избиратели, които са ви изпратили в ОбС заради вашата почтеност, предполагам. Може да са ваши тези подписи, може да сте упълномощили някои да ви подпише заради обективни причини, може обстоятелства да са ви принудили, а може и да са истински тези подписи. Защо нищо не казахте ?! От страх ли, или от неудобство ?! Или от висотата на своето положение не смятате за необходимо да го правите.

Само че….. Хората имат право да знаят истината, щом сте се клели в нея. Хората имат право да знаят истината, защото сте техни слуги, а не на партиите си. Колкото до Спартански, има право да ви пита, защото зад него стоят гласовете на 23 227 избиратели. И се опитва /доколко успешно е друг въпрос/, да работи за гласовете и на останалите.

Така както сте я подкарали нищо не ви пречи с подправени подписи не само да преобразувате предприятия, ами направо да си купувате предприятия. Или фирми, или услуги, или адвокати и съдии.

И още нещо ще ви питам уважаеми общински съветници. Докога фирми, предприятия и съдбите на хората в тях ще са заложник на партиини интереси ? Докога Плевен и неговите държавни и общински институции ще са заложник на партиини интереси ? Докога ще има партиини квоти за фирми и бордове ? Докога Плевен ще е заложник на битките между двете лобита на ГЕРБ ? Докога ще продължава „патриотичната“ битка срещу кмета за овладяване на фирми, бордове и проекти ?

И като стана дума за кмета, да ви питам господа общински съветници, вие битки с него ли ще водите или с партийни и бизнес лобита оплели се като свински черва в тоя град, задушаващ се от прегръдката им. Защото може да не е ангел небесен, може да дразни с показност, може да го следва сянката на  недотам безупречното му 12-годишно управленско минало със Зеленогорски, но уважаеми общински съветници, има едно голямо но !

Георг Спартански прави всичко възможно да е успешен кмет. Да имате нещо против това ?! Георг Спартански няма офшорни банкови сметки, палати в чужбина, апартаменти в София и бизнес квоти в плевенската икономика като мнозина плевенски депутати и местни управници.  Да имате нещо против това ?!

Изглежда, че няма и лоби по върховете на властта, щом се стигна до днешната т.н. извънредна сесия. Но има кураж и това е качество, уважаеми общински съветници. Куражът да каже „Не ви ли е срам“ и да изпрати нещата в прокуратурата. Така както вие би трябвало да направите с него ако е престъпил закони и норми, вместо да му казвате „нямате право да ме питате“.

И накрая – спечелихте тази битка. Но дали спечелихте войната ?

 

 

 

 

Прочетете също

На 11 ноември 1952 година, комунистическият режим убива Евгений Босиилков

Портрет на Евгений Босилков. Художник – Христо Вачев. Евгений Босилков е роден със светското име …

10 коментара

 1. Безобразия, облечени в КМЕТСКО ПАРДЕСЮ

  ВИЖТЕ КАКВО КАЗА КМЕТА ОЩЕ СЛЕД МИНАЛАТА СЕСИЯ:
  “Всичко това е изначало мъртвородено, защото е незаконосъобразно от първата секунда на раждането на идеята! Това няма да мине!”
  Откъде знае кмета, че идеята е мъртвородена и че решението на ОбС няма да мине? Да, ама мина с 22 срещу 16 гласа!
  И не е ли той институцията, която ще контролира и одитира новото ЕАД? Е, друг е въпроса, че ще има контрол потока на приходите и разходите, а не дива грабителка башибозущина, както беше досега!

 2. интересно за протокола

  Я да видим кои са 16-те поддръжници на Кмета?
  БКП-5, Деформатори-6, ДПС-2, ГЕРБ-2 и АБВ-1!
  А сега Нарциса да коментира КОЙ стои зад далаверите му.

 3. Кака Виличка с...

  Всичко ВОНИ в таа т.нар. “ОБЩИНА”….

 4. питанка

  Защо “основната виелица” на Румен Петков – Цецо Антов гласува с кмета? Абе, тоя нормален ли е? Кога АБВ ще освободи офиса в библиотеката, който е общинска сабственост, а АБВ няма право да го ползува, тъй като не е парламентарно представен файтон от 5-6 заблудени?

 5. Колкото до Христофор Дочев,той е много добре запознат как се крадат предприятия.Има опит със завод “Мизия”Плевен.

 6. Десислава Маринова

  Не хвалете властта не ви отива.

 7. кой кой е?

  Ще оставите ли ОбС спокойно да работи и да решава проблемите на града, или ще разпространявате инсинуации, политически шантаж и “натиск отгоре” от персони, които са знакови и тежко свързани с подземния престъпен свят? Не е ли достатъчно това, че същите тези “сиви кардинали” унищожиха Плевен? Още ли са петимни да бъдат унищожители?

 8. Подписите са свързани с уведомителен режим, който може да бъде и устен! Не може да се издевателства по този начин, както го прави кмета! Това е подла манипулация!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *