Безкрайно сложно е да се управлява малка кръстопътна държава.  Опасно е случайно попадналите в политиката ПП-та да посрещат натиска отвън за употреба на държавата ни.

big 228879

“ПП-тата

са кукли, които опитват да легендират себе си през посолствоТО”. /Калина Андролова/

Завръщането на Божков точно преди местните избори е възможно да раздвижи средата. Това правителство, толкова лабилно и нездраво, е параван за прегрупиране и разчистване. И същевременно ОБЕКТ на прегрупирането.

На пръв поглед разчистването може да изглежда като конфликт в криминалния контингент, но това е война за влияние върху легитимната политическа власт. И не е само вътрешна, нашенска разправия. Просто едните безцеремонно си поставят правителство, другите му стрелят кураторите, подменят му задачите и пр. Повишаването на престъпната активност е лост за дезорганизация. Ликвидирането на политическо лице или магистрат може да взриви кабинета.

Понякога се чудя тези от ПП разбират ли с какво са се захванали?! ПП-тата са кукли, които опитват да легендират себе си през посолствоТО, докато действат за личното си обогатяване, НО без да познават правилата на тази игра. Затова към тях посегнаха много хора, опитвайки се да ги ползват за свои цели, затова движенията им са необмислени, разнопосочни, схемаджийски, в 90% от случаите срещу интересите на обществото. Стилът на управленските действия на ПП е както казваше Рейгън, като бебе, което суче: чудовищен апетит от едната страна и пълна безотговорност от другата. И сега ще се опитат да мултиплицират този стил през местните избори.

Безкрайно сложно е да се управлява малка кръстопътна държава, от чиято територия тепърва ще зависят източните трасета за газ към Европа. Опасно е случайно попадналите в политиката ПП-та да посрещат натиска отвън за употреба на държавата ни: при реорганизирането на България като част от източния фланг, който най-вероятно ще е активен в последващ сблъсък с Русия; при бавното поглъщане и усвояване на стратегическите елементи на българската държавност от страна на южната ни съседка; при възможното разпределяне на българската територия в нежелана сфера на влияние и т.н. Консултативните съвети за национална сигурност са страшна бутафория, защото свикващите ги, както и посещаващите ги се занимават изцяло с дребни провинциално-вътрешнополитически задачки от радевски, копринковски, харвардско-пепейски и прочее вид. Консултативните съвети са безрезултатни.

Но криминогенността на политическата обстановка не е случайна, тя е мотивирана и ще даде резултат.

Автор – Калина Андролова.

Споделете:

Прочетете също

1 23

Областният управител на Плевен посрещна делегация от Молдова

Делегация от молдовската комуна Гангура, Яловенски район, беше на посещение при областния управител Виолета Иеремиева. Гостите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *