Последни новини
Начало | Новини | Безкомпромисни ще са мерките за опазване на чистотата и реда в Плевен

Безкомпромисни ще са мерките за опазване на чистотата и реда в Плевен

Снимка: Иво Петков

Мащабна проверка на чистотата на няколко места в Плевен направи днес кметът на Общината Георг Спартански. Едното е частен имот за търговия на едро на Автогара Север, където е констатирано огромно количество отпадъци от работещите в обектите. За намереното ще бъдат съставени констативни протоколи, които ще бъдат връчени на собственика на имота, ще бъдат наложени глоби, както и ще изпратя сигнал до РИОСВ, обяви на оперативното заседание пред журналисти г-н Спартански. Сериозни мерки ще бъдат предприети и за разчистване на появилите се незаконни автоморги по бул. „Георги Кочев”. Проверките за чистотата в района ще са всекидневни, а намерените в общинските имоти употребявани автомобилни гуми, резервни части и други ще бъдат конфискувани веднага, предупреди г-н Спартански.

Пред ръководството на администрацията и пред журналистите той подписа и две заповеди за прекратяване на наемни правоотношения с наематели на ул. „Сан Стефано” срещу Китайската стена. При днешната проверка се оказало, че дори по покривите на къщите има резервни части, дворовете не са изчистени, наемателите са пуснали и силна музика, с което притесняват живущите в района. Същите тези наематели са предупреждавани многократно, не спазват нормите, не опазват общинското имущество, пречат на съседите и създават опасност от епидемии, затова ще трябва да напуснат, беше категоричен г-н Спартански. Това, което видях днес, е извън представите ми за цивилизованост, затова ще има актове и глоби за всяко провинение, каза още той.

 

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *