Последни новини
Начало | Новини | Бездомни хора и лица в неравностойно положение ще бъдат настанявани в хотел “Сторгозия”

Бездомни хора и лица в неравностойно положение ще бъдат настанявани в хотел “Сторгозия”

Хотел “Сторгозия”. Снимка – пресцентър община Плевен.

Със заповед от м. юни т.г. община Плевен е разпоредила настаняването от 1-ви ноември до 31.03.2020 год. в хотел “Сторгозия” на лица в неравностойно положение и бездомни. Тази заповед действа ежегодно, информират от общината. В хотела са осигурени за тази цел 3 едностайни помещения и 1 двустайно.

Лицата са разделени в 2 категории: първа – лица в неравностойно положение и втора – бездомни лица, за които е налице реална опасност за живота и здравето им вследствие на лоши метеорологични условия, както и ниски температури през посочения период.

За лицата от първата група престоят е с максимален срок 15 дни. За лицата от втората група – 1 календарен месец, считано от датата на настаняване.

На тези хора се осигурява при необходимост и храна – обяд и вечеря от социалния патронаж. Пак от там се осигурява и санитар ако това е необходимо.

Сигнали за бездомни лица и такива в бедстващо положение – се подават на тел. 112. От там сигналът се изпраща в МВР, Спешна помощ, Общинския съвет по сигурност и дирекция “Социално подпомагане” в общината. На лицата се прави медицински преглед и които не са болни, се настаняват в хотел “Сторгозия”. Болните се настаняват в Окръжна болница.

За лица, които имат роднини, но не получават от тях грижи – се подава сигнал в прокуратурата. Тя има грижата за тези случаи.

Прочетете също

Партизан за бой се стяга – червенобреждани излизат в търсене на невъзможното срещу Левски

Източник на снимката – SPL / Sports Lens „Партизан“ (Червен бряг) излиза днес, 21-ви октомври, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *