Баскетболен клуб „Спартак” дари електронно табло на Медицински университет-Плевен

Снимка – Медицински университет-Плевен.

Днес, 27 януари, на официална церемония в Спортен комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при Медицински университет – Плевен мениджърът на Баскетболен клуб „Спартак“ – Плевен Богдан Петков e направи. дарение на висшето училище – информационно електронно табло за спортни игри. Официален гост на събитието e бил г-н Георги Глушков, Президентът на Българската федерация по баскетбол.  Дарението е било прието с огромна радост и вълнение от ректора на МУ-Плевен проф. д-р Добромир Димитров, от декана на Факултет „Обществено здраве“ проф. д-р Милена Карчева, както и от преподавателите в Сектор „Физическо възпитание и спорт“ и катедра „Физикална медицина, рехабилитация, ерготерапия и спорт“ и от студентите от баскетболния отбор на висшето училище.

Доцент Искра Илиева, ръководител на сектора по спорт, е направила кратко представяне на многобройните спортни постижения на преподавателите и студентите на МУ-Плевен, които биха били невъзможни без подкрепата на Ръководството и направените инвестиции в модерната спортна база.

Ректорът проф. Добромир Димитров е приветствал гостите, преподавателите и студентите за многобройните спортни успехи, които прославят плевенската Алма Матер. Той им е пожелал спортният дух и постижения да вървят ръка за ръка с успехите в обучението и науката. Проф. Димитров е добавил, че неслучайно личности с добри спортни качества стават добри здравни специалисти и видни учени. Причината за това е, че спортът допринася за доброто физическо и психическо здраве на добрия лекар и професионалист. Той е пожелал на студентите от баскетболния отбор на МУ-Плевен да не забравят това по пътя на своето обучение и професионално развитие. Проф. Карчева също е приветствала гостите и присъстващите преподаватели и студенти, като е подчертала, че спортът обединява и доказва, че само екипната игра води до победи и успехи.

Ректорът проф. Димитров е връчил благодарствена грамота на мениджъра на Баскетболен клуб „Спартак“ – Плевен Богдан Петков за направеното дарение на висшето училище, както и плакет за Успешно партньорство като гарант за бъдещи съвместни спортни инициативи.  Президентът на Българската федерация по баскетбол г-н Георги Глушков е изразил задовоство от нивото на спортната база на МУ-Плевен и на баскетболните отбори от студенти и преподаватели. Той е поздравил града като люлка на велики състезатели, добри отбори и отлични спортни победи, като е подарил на проф. Димитров 1 и 2 том Алманах на българския баскетбол.

На края на церемонията, президентът на Българската федерация по баскетбол и ректорът на МУ-Плевен са били приятно изненадани от уникална дърворезба от Трявна, изобразяваща слънце и слънчоглед, подарени в знак на признателност от доц. Искра Илиева и преподаталите на Сектор „Физическо възпитание и спорт“. На финала на събитието, Георги Глушков е дал старт на Демонстративен баскетболен мач между преподаватели и студенти на МУ-Плевен.

Споделете:

Прочетете също

Зърнопроизводители от плевенско: Искаме спиране на безмитния внос на земеделска продукция от Украйна

Снимка – Плевен прес. Както „Плевен прес” информира, на 29-ти март зърнопроизводители от област Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *