Балетното студио при “Съгласие” обра наградите от фестивал на изкуствата в Обзор

28

С най-големите отличия от VІІ фестивал на изкуствата „Морско конче“ – Обзор 2020, се върнаха възпитаниците на Балетното студио при НЧ „Съгласие 1869“. Въпреки строгите мерки, свързани с разпространението на COVID-19, възпитаниците на най-старата балетна школа в страната показаха за пореден път, че с дисциплина, желание и мнго труд, няма непостижими цели.

31

Въпреки че не се допускаха външни лица за публика по време на представянето, както и на гала концерта, балерините бяха посрещнати с възторг от присъстващите придружители на останалите участници и от журито. Проф. Сребра Михалева – председател на журито, беше впечатлена от представянето на плевенската Балетна школа.

Сред децата видях такива, които носят танца в себе си и имат бъдеще в тази професионална сфера“, каза след представянето тя.

Първа награда в раздел „Индивидуални изпълнения“ в категория „Класически танци“ ІІІ възрастова група спечели Михаела Попова от Балетното студио с изпълнението на вариация из балета „Лебедово езеро“ на П. И. Чайковски. Първа награда в раздел „Колективни изпълнения“ в категория „Класически танци“ ІІІ възрастова група отиде при момичетата от Балетно студио при НЧ „Съгласие 1869“ с художествен ръководител Маня Николова – Ивана Габриел Цветкова, Ина Георгиева, Лилия Чорбанска, Лора Цветкова, Катрин Кутайфан и Михаела Попова.

13

Голямата награда в раздел „Етнотанци“ спечели танца „Китка за обич“ с деца от Балетното студио при НЧ „Съгласие 1869“ с художествен ръководител Маня Николова и ученици от НУИ „П. Пипков“ специалност български танци с преподавател Илиан Илиев. Изненадата на организаторите беше специалната награда за ръководителя на Балетното студио Маня Николова за приноса й към провеждането на фестивала „Морско конче“. Гран при за участието си във фестивала получи и Стефани Славчева от вокална група “Арлекино” с вокален педагог Анелия Дечева.

40
Споделете:

Прочетете също

img9931

През 1934 г. в Царство България са забранени политическите партии

На 14 юни 1934 г. в Царство България с наредба-закон са забранени политическите партии. Деветнадесетомайският преврат е държавен преврат в Царство България, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *