„А“ отборът на Хандбален клуб “ЛЕВСКИ” гр. Левски – сребърен медалист в Турнира за Купа на Република България

„А“ отборът медалист. Снимка – личен архив

ХК „Левски”от гр. Левски е със сребърен медал от Турнира за Купа на Република България при мъжете провел се този уикенд в гр. Шумен.

Състав на медалистите: Галин Кутов и Мариус Луканов /вратари/, Иван Гошев, Георги Христов, Тихомир Кирилов, Мартин Кутов, Иван Боянов, Момчил Брунков, Диан Василев, Светослав Сашев, Метин Мюртезов, Михаел Любчев, Валентин Николов, Георги Илиев и Александър Колчев.

Треньори: Иван Гошев и Георги Христов

„Това е изключително голям успех, тъй като в историята си мъжкият представителен тим на клуба за пръв път достига до финал в най – престижния турнир в страната и се завръща със сребърни отличия. Състезателят Мариус Луканов, който е и национален вратар при младежите до 19 години, бе включен в идеалната седмица на турнира, а състезателят и треньор в детско – юношеската школа на клуба Георги Христов, беше отличен с приза за най-добър защитник. Този успех става по – значим и от факта, че в отбора ни се състезават единствено състезатели от общината –  възпитаници на школите на ХК “Ботев“ с. Българене и ХК“Левски“ гр. Левски.“ – споделя Иван Пейков – президент на ХК «ЛЕВСКИ» гр. Левски

Споделете:

Прочетете също

Танцовият състав „Дунаря“ – село Долни Вит, с престижно отличие на фестивал под патронажа на ЮНЕСКО

Снимка – личен архив на танцов състав „Дунаря“ Престижния сребърен медал в категория Ц – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.