Астрономи предупреждават: Силни магнитни бури на 9, 10 и 11 май

БУРЯ

Астрономите предупреждават за силна геомагнитна буря от клас G3-G4 на 9, 10 и 11май, съобщава Meteo Balkans. Потоците от заредена плазма, изхвърлени в междупланетно пространство ще достигнат Земята към 9,10 и 11 май , като се очаква геомагнитна буря от клас G2-G3. Възможно е да има смущения в комуникациите и навигационните системи, и дори проблеми с интернет връзката в Европа , Канада и Аляска!

Какво може да ни причини магнитната буря?

Обикновено смущенията, породени от нея, влияят неблагоприятно на възрастните и на хората със слаб имунитет. Хората, които са чувствителни към тези явления, могат да почувстват отпадналост, главоболие, неразположение, колебание в кръвното налягане и слаба концентрация.

Как да се предпазим?

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Доста помага и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа навън, но и не прекалявайте с разходките.

Не е препоръчителна консумацията на тежка храна, както и продължително застояване в затворени помещения без чист въздух.

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *