Асен Василев – новият министър-председател

Асен Василев, зам.министър председател и министър на финансите в оставка. Снимка – интернет.

„Продължаваме промяната“ са решили късно снощи да оттеглят кандидатурата на Кирил Петков за министър-председател в новия проекто-кабинет. Това съобщиха информационните агенции в интернет. Тази сутрин, 1-ви юли, ген. Атанас Атанасов от ДБ, потвърди по Нова, че ПП няма да предлагат Кирил Петков за следващ кабинет. На въпрос кой ще оглави новия кабинет, Атанасов не даде отговор.

Припомняме, че след скандала с отзованите руски дипломати, от БСП поставиха категорично условие за продължаване на преговорите за нов кабинет. Те могат да продължат само ако Кирил Петков не е министър-председател, заяви Корнелия Нинова.

От наши достоверни източници в НС, научихме, че ПП ще предложат по всяка вероятност Асен Василев за министър-председател. Припомняме, че мандат за нов кабинет се връчва от президента на лицето, което ще оглави бъдещо правителство.

Очаква се връчването на мандата на ПП от страна на президента Радев. След което ПП имат 1 седмица, за да определят със8тава на министрите. Предложението за нов кабинет в рамките на 47-то НС ще бъде внесено за обсъждане в пленарна зала. Дали депутатите ще одобрят нов кабинет начело с Асен Василев – предстои да видим.

Споделете:

Прочетете също

Александър Трайков е новият заместник областен управител на област Плевен

Иван Петков – Областен управител на област Плевен; Александър Трайков – заместник областен управител на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.