АПИ готви проект за уширението на пътя в плевенското село Тотлебен

316609614 460314539561864 2635034889559252532 n 1
Емил Гашев – кмет на село Тотлебен. Снимка – “Плевен прес”.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ информират, че за преустройството на кръстовището на първокласния път I-3 Плевен – Козар Белене с общинския път за с. Тотлебен е необходим технически проект и в момента се провежда обществена поръчка за изработването му. Съгласно нормативните изисквания, обособяването на допълнителна лента за ляв завой за с. Тотлебен не може да бъде реализирано само с промяна на организацията на движение с пътната маркировка.

За да бъдат изпълнени нормативните и технически изисквания за проектиране, е необходимо преустройство на кръстовището с обособяване на лента за ляв завой към с. Тотлебен. Това налага за кръстовището да бъде изработен технически проект, в който да се извършат нужните геодезически измервания и проектантски дейности, съобразно които да се заложат конкретните видове строително-монтажни работи, в съответния им обем. При необходимост от разширяване на първокласното трасе в зоната на кръстовището ще се пристъпи и към процедури за теренно обезпечаване.

През септември т.г. Областно пътно управление – Плевен стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на технически проект за ремонт на близо 80 км от път I-3 в участъците Радомирци – Горни Дъбник и Козар Белене – Плевен, в който попада и кръстовището за с. Тотлебен. Изработването на проекта за ремонт на отсечката Козар Белене – Плевен включва и преустройство на кръстовището за с. Тотлебен. Прогнозната стойност на поръчката е 1 587 600 лв. без ДДС. На 24 октомври т. г. бяха отворени постъпилите 13 оферти и  в момента тръжната комисия ги разглежда.

През 2020 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе краткосрочни мерки за подобряване на организацията на движение и повишаване на безопасността в района на кръстовището. Максимално допустимата скорост на движение в зоната на кръстовището беше ограничена до 60 км/ч. Монтирани са и пътни знаци за забрана на изпреварването. АПИ призовава шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост в района на кръстовището на път I-3 Бяла – Плевен с пътя за Тотлебен, като стриктно спазват правилата и организацията на движение.

По повод информацията на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ „Плевен прес“ се свърза с кметът на село Тотлебен Емил Гашев, който каза: “Ние имаме готов технологичен проект, който е одобрен. Но едното трябва да се прави по текущ ремонт другото по основен ремонт. И аз не знам, каква е ситуацията. Може би трябва да вдигаме много шум, за да му писне на някой и да каже дайте да го направим. Ние искаме нещо, което е най-нормалното за жителите на селото. Не е нормално пет години да си прехвърлят топката. Защо трябва да се стига до смъртни случай, че да се вземе някакво решение“.

Както вече информирахме от кметството ще продължат с протестите, тъй като нямат доверие в АПИ.

По наша информация в АПИ са постъпили над 10 кандидатури на фирми, които да извършат необходимият ремонт на въпросното уширение в село Тотлебен.

Споделете:

Прочетете също

YLICI

12 плевенски улици ще бъдат измити днес. Вижте кои.

Графикът за 24 юни /понеделник/ на ДЗЗД АСА КЛИЙНИНГ – изпълнител на дейността „Поддържане на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *