Анкета за качеството на закуските в училище инициира Община Плевен

Анкета 1

Анкета за качеството на закуските за учениците от 1 до 4 клас вече

е достъпна на сайта на Община Плевен.

Анкетата е по инициатива на местната управа след поредица от сигнали от родители и учебни заведения в общината, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Въпросът за качеството на закуските, които получават малките ученици, макар и безплатно, в училищата, бе повдигнат преди време в публичното пространство. Проблемът стана причина и за обща родителска среща в ОУ „Св. Климент Охридски” в Плевен с участието на представители на училищното ръководство, родители на ученици от 1 до 4 клас, представители на отдел „Образование“ на Община Плевен и на Общинския съвет в лицето на общинския съветник Наталия Цанева. В срещата се включиха и експерти от Регионалната здравна инспекция, диетологът д-р Цветан Димитров, лично присъстваха и представители на фирми, които предлагат закуски и млечни продукти на децата.

„Идеята на тази среща, както и на настоящата анкета от Община Плевен, е да намерим най-добрия вариант за закуски на децата – здравословни и качествени, който вариант би бил одобрен и от родителите“, заяви заместник-кметът на Община Плевен Елина Димитрова.

Анкетата ще бъде активна на страницата на Община Плевен до края на месец март, след което резултатите от нея ще бъдат обсъдени на последващи срещи с ръководствата на съответните с оглед намиране на най-добро решение за храненето на децата в училище.

Споделете:

Прочетете също

441457767 7095821473855128 6866520973874913945 n

Ивелин Първанов, водач на листата на “Възраждане” в Плевен: АЕЦ „Белене“ е национално богатство, което може да работи 1 век

От ляво надясно: Ивелин Първанов – водач на листата на “Възраждане” в 15 МИР Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *