Начало | Новини | Американският посланик: Искаме една просперираща България, тя заслужава най-доброто бъдеще

Американският посланик: Искаме една просперираща България, тя заслужава най-доброто бъдеще

Снимка– Интернет

Министър-председателят Бойко Борисов и посланикът на САЩ Херо Мустафа, откриха в МС Първата сесия на Стратегическия диалог България – САЩ, с участието на американска делегация, информира БТА.

Посланикът на САЩ Херо Мустафа посочи в своето изказване, че през март в България ще пристигне помощник държания секретар по консулските въпроси, за да се обсъдят възможностите за отпадане на визите за българите. 

В рамките на форума в отделни панели ще бъдат обсъдени глобални въпроси, теми от сферата на отбраната, сигурността, икономиката, търговията, енергетиката, върховенството на закона.   

Премиерът Борисов също изтъкна значението на днешната среща и че на нея ще се обсъждат важни теми за нашата страна.

Този стратегически диалог не е бюрократичен жест, който да е от полза само за САЩ – всичко, което вършим днес с нашите български съюзници ще от полза за българския народ, за гордата и чудесна България, посочи Херо Мустафа във встъпителната сесия на срещата, която продължи около половин час.

Ние искаме една просперираща България, защото сме убедени, че тя заслужава най-доброто бъдеще, допълни тя. “Тези прекрасни българи, които срещам всеки ден, заслужават най-добро за тях и за децата им. Това е същинският смисъл на нашите разговори”, допълни на български език американският посланик.

Днешният диалог ще продължи и през следващите месеци и години с мисълта за добруването на България. Това е нова фаза в усилията ни да придвижим нашите отношение на по-високо равнище, които бяха отчетени от президента Доналд Тръмп и премиерът Бойко Борисов в тяхната среща, посочи Мустафа.

Ще издигнем нашите отношения на по-високо ниво с нови инициативи – ще бъдат оповестени  споразумения в енергетиката, отбраната и в 5G технологиите, ще говорим за отмяната на визовия режим, каза Херо Мустафа. През март помощник- държаният секретар по консулските въпроси на САЩ ще дойде в България, за да обсъдим тема за визите, каза Мустафа.

Ще говорим за засилване на икономическото сътрудничество. Доведохме бизнес делегация на високо ниво, която се срещна с министъра на транспорта, по късно този месец от САЩ ще дойде  друга делегация, имаме много работа пред себе си,  посочи още американският посланик.

Прочетете също

БСП – Плевен избра своето Изпълнително бюро

Свилен Атанасов. Снимка – интернет. На заседание на Общински съвет на БСП-Плевен, проведено на 22.10.т.г., …

Един коментар

  1. Смърт за фашизма

    И каква е новината в тази “новина”? И какво общо има с Плевен освен че Негово светейшесто Падишаха на Републиката и Краля слънце Б.Б. мрази Плевен!? Ама ние това си го знаем и го усещаме всекидневно. Пък и тук този път е пропуснал да ни нахока….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *