Александър Николов: Ще направя всичко възможно Плевен да се превърне в столица на Северозапада

Александър Николов, ГЕРБ-СДС, депутат от 15 МИР Плевен. Снимка – интернет.

Както информирахме нашите читатели, „Плевен прес” се свърза с деветимата плевенски депутати по повод първия работен ден на 46-то Народно събрание. Попитахме ги за първоначалните им впечатления, за целите, които ще „гонят” в полза на Плевен и плевенска област, както и за връзката им с избирателите от тук нататък.

Ето какво каза Александър Николов от ГЕРБ – СДС:

Г-н Николов, какво подсказват първите ви впечатленията от работата на това НС по отношение бъдещото управление на страната ?

Първите ми впечатления са, че първото заседание премина спокойно и диалогично за разлика от първото заседание на 45-то НС. За съжаление обаче без никаква визия за бъдещето и дори с малко излишна показност по отношение на посрещането на народните представители. Аз не си спомням да е имало посрещане по този начин.

Как ?

С гвардейци. Според мен малко излишно показно.

Това е уважение към вас и за  тържественост на момента.

Просто ми направи впечатление това нещо. По-важното е, че видяхме и новото мнозинство в крайна сметка. Старият нов председател на НС г-жа Митева беше избрана с гласовете на т.н. партии на промяната.

Кои са те ?

ИТН, Изправи се БГ, ДБ, както и гласовете на ДПС. Тези партии реално вече са партии на статуквото. Те са за втори път в Парламента.

И вие оставате опозиция с БСП.

Да. Ние сме опозиция. Според мен НС ще го бъде , очаквам президентът да свика консултациите за новото правителство. ГЕРБ-СДС обявихме, че сме за диалог и стабилно правителство. Надявам се наистина да има подобен диалог, въпреки че ние сме опозиция.

От Изправи се БГ отново предлагат да има комисия за ревизия, както и комисия за Росенец. Разбрах, че колегите от ДПС са предложили да има комисия, която да разследва случаите на полицейско насилие по време на предизборната кампания. Именно за това насилие направихме пресконференция в Плевен. Какво реално ще се случи обаче, предстои да видим.

Какво най-напред ще направи депутатът Александър Николов за Плевен и областта ?

В интервюта и на пресконференции винаги съм казвал, че ще направя всичко възможно Плевен да се превърне в столица на Северозапада. Това не е шега, а бъдеща реалност. В Плана за възстановяване и развитие се предвижда, както и в новия програмен период 2021-2027, голяма част от средствата да бъдат предназначени за Северна България. И центърът на това нещо да бъде Плевен. Знаете, че в предходните години ресурсът беше насочен изцяло в Южна България – Пловдив, Стара Загора, Бургас. Сега той ще бъде за Плевен, за Видин, а тези региони, които са по-слабо развити и които икономически следва да стигнат Южна България.

Както и нещото, което мога и работя всеки ден, това е с контактите, които имам и познанията – да привлека малки и големи инвеститори в Плевен.

Как ще поддържате връзка с избирателите си от тук нататък?

Вече съм започнал такива ежедневни срещи. Следващата седмица ще имам срещи в малките общини от област Плевен и селата, които са около Плевен. Не знам защо през последните години, не им се обръщаше внимание от местното ръководство на Плевен и г-н Спартански. По някакъв начин бяха оставени назад. Те също ще бъдат част от този план за възстановяване, като бенефициентът за подобно нещо ще бъде община Плевен. Много е важно тя да знае какви са проблемите и нуждите на малките населени места. Затова съм се заел да направя един обстоен анализ на тези места в община Плевен в краткосрочен времеви период. За да могат да се поставят реалните нужди, а не просто да се усвоят едни пари, за да се направи нещо.

Кои села най-напред ще обиколите ?

Най-напред с. Беглеж.

Защото кметът е от ГЕРБ или по други причини ?

Не, просто така съм направил графика.

Освен Беглеж ?

Освен Беглеж, Пелишат, Къшин, графикът е по седмици. След това продължавам с Плевен, после останалите общини и така нататък.

Нещо, което за мен е важно, е в близък период да седнем всички депутати и да работим за общата кауза Плевен. Независимо от коя политическа партия сме излъчени. Когато става въпрос за Плевен трябва да сме единни. Една такава среща задължително трябва да е и с кмета на Плевен.Защото всички работим за Плевен.

Прочетете също

Надпреварата за народния вот е в ход – кои са първите регистрирани

Надпреварата за народния вот е в ход – кои са първите регистрирани

Снимка – Интернет. Две партии и една коалиция са регистрирани до днес, 25 септември, за …

2 Последни коментари

 1. Rayna Nestorova-Mindilikova

  PLEVEN BESHE STOLIZA NA SEVEROZAPADA PREDI 9-TI SEPTEMVRI.
  S goljamoto pazarishte na selskostopanska produkzija,Hladilnika za stimulirane na mesoproizvodstvoto,Iznosa na grozde ,napravo ot plevenskite lozja -za Evropa,Plevenskata Gamza i vinarskata izba,konservite na Tevekiliev i Kolednite puyki na Partov zaminavaha za Anglija ot plevenskata gara,milionite jayza-sashto,renomiranoto proizvodstvo na zigari vav fabrikata na Bakalov,ogneopornite kasi na Burdgev,spechelili zlaten medal v 1895g.na 1-voto plovdivsko izlogenie,visokoto kachestvo na kameninovite trabi i zigli na Asen Gelezarov i oshte mnogo…mnogo ot detskite mi spomeni za golemija,esenen panair na Sar -pazar,kadeto mogeshe da se nameri ot pile mljako
  Lesno se razrushava,trudno se sazdava.

  Gelaja vi uspeh,g-n Nikolov.Pleven ima svoja istorija i si zaslugava da bade prodalgena.

 2. Селянин

  По-голям популизъм не бях чувал! Този случайник има ли представа за реалното състояние на Плевен и областта? Или е от саморасляците – „сенчести момченца“?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *