Последни новини
Начало | Новини | Албена Симеонова: Категорично против съм строежа на АЕЦ“Белене“.

Албена Симеонова: Категорично против съм строежа на АЕЦ“Белене“.

Албена Симеонова – биопроизводител. Снимка – интернет.

Това заяви пред нас председателката на Българска асоциация  „Биопродукти“ – Албена Симеонова. Тя е седмо поколение лозар, лозовите ѝ масиви се намират в землището на село Любеново, община Никопол и е от малцината биоземеделци в област Плевен. Тя, както и нейни съмишленици,  ще вземат участие утре – 7-ми юни, в протеста пред Народното събрание срещу рестарта на проекта за АЕЦ „Белене“.

Винаги съм била против тази атомна електроцентрала, заяви пред нас Албена Симеонова. Първо, тук са моите лозя, които в непосредствена близост да една такава централа винаги ще бъдат изложени на риск от заразяване. А при производстото на биопродукти има строги изисквания на ЕС, които не допускат подобна близост на продукцията до източници на радиоактивно замърсяване.

И второ, тук е земетръсна зона, какво ще стане при една евентуална природна катастрофа ?! Пораженията ще бъдат необратими – не само за продукцията и земята, но и за хората.

Ще чакаме да видим какво ще реши Народното събрание относно вдигането на мораториума за Белене и ще обмислим следващите си действия, заяви Албена Симеонова, като пое ангажимент да ги сподели с нашите читатели.

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *