Актьори от ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен, в подкрепа на своя директор

ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен. Снимка – Интернет

Актьорите от ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен са изпратили писма до институции в Плевен и София в подкрепа на директора на театъра Васил Василев. Писмата са изпратени до: кмет на гр.Плевен, председател на Общински съвет – гр.Плевен, Министерство на културата – София, ПК по култура и медии в НС София. В писмото си актьорите застават зад кандидатурата на своя директор Васил Василев. В подкрепа на своята позиция те изтъкват творческите резултати постигнати от театъра, излизането му на международна сцена, разнообразието в театралния афиш и мениджърските качества на Василев.

Припомняме, че на 28 януари 2021г. в Министерството на културата от 11.00ч. ще се проведе конкурса за длъжността „директор“ на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен. Както „Плевен прес“ информира, имената на членовете на изпитната комисия не се обявяват предварително. От пресцентъра на министерството отговориха, че това е така заради предотвратяване на въздействие върху комисията.

Община Плевен има свой представител в нея поради обстоятелството, че плевенския театър получава от общинския бюджет допълнителна субсидия към държавната, която се отпуска на всички театри. В изпитната комисия на 28 януари т.г. с право на глас присъства Стефка Григорова – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Плевен.

Споделете:

Прочетете също

Петима са задържани след масово сбиване в Плевен

Снимка – Плевен прес. Петима са задържани след масово сбиване, станало на оживен булевард в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *