Последни новини
Начало | Икономика | АЕЦ “Козлодуй” предлага стипендии на осмокласници в беленска гимназия

АЕЦ “Козлодуй” предлага стипендии на осмокласници в беленска гимназия

„АЕЦ Козлодуй” ЕАД предоставя стипендии за ученици, записани в VIII-ми клас на учебната 2020/2021 година в ПГЯЕ „М. С. Кюри” – гр. Белене в специалност „Автоматизирани системи”. Според ръководството на училището местата за кандидатстване са ограничени.

Целта на предложените стипендии е да се насърчи интереса към изучаване на технически специалности както и предоставяне на възможност за реализация на учениците в едно от най-големите електропроизводствени предприятия в страната.

За първия срок на VIII-ми клас стипендията ще бъде в размер на 60 лв. за всички ученици, записани в специалността. От втория срок на VIII-ми клас, включително до завършване на съответната образователна степен, са предвидени 100 лв. за ученици с много добър 4,50 до много добър 5,49 и 200 лв. за тези отличен успех 5,50 или по-висок. За класиране ще се взема предвид средния успех от предходния учебен срок в специалност „Автоматизирани системи”.

Прекъсване на заплащането на стипендията е възможно при натрупване на отсъствия, налагане на санкции на стипендиантите или понижаване на успеха им.

Срокът за подаване на документи за кандидастване е от първи до тридесети септмеври в ПГЯЕ „Мария С. Кюри” – гр. Белене.

За повече информация относно изискванията за стипендията и начина за кандидастване, от училището са посочили телефоните 0895 580 535 и 0895 580 541, както и интернет страницата на ПГЯЕ „Мария С. Кюри” – гр. Белене.

Прочетете също

Православната и Католическата църква честват Свети Андрей Първозвани

Свети Андрей Първозвани е християнски проповедник, първият от 12-те апостоли, който е бил повикан да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *