Последни новини
Начало | Общество | АЕЦ “Белене” – българският Чернобил !

АЕЦ “Белене” – българският Чернобил !

Снимка – Интернет.

Ако на някой това заглавие се стори субективно – да, прав е ! Много е субективно ! Толкова много, колкото и спомена за думите „Детето ви е чернобилче“ на всички лекари преглеждали децата родени през 1986-та година. Включително и моето дете.

На 26-ти април 1986-та година гръмва четвърти реактор на АЕЦ Чернобил. Това е атомна катастрофа с мощ 300 пъти по-голяма от тази в Хирошима и Нагазаки. Цяла седмица  България е подложена на убийствена радиация, но не знаем за това. В същото време БКП управниците консумират само проверени храни и се къпят с „дълбоко сондирана вода“. На 1-ви май стотици хиляди българи ги приветстват, а вождовете по абсолютно престъпен начин скриват, че радиоактивността е нараснала 10 000 пъти, а на 3-ти май – 50 000 пъти !

Няма да забравя как тогавашния главен санитарен инспектор Любомир Шиндаров  ме „успокояваше“от екрана, че няма нищо страшно, даже ми „препоръчва“ да си ям салата на воля, да пия мляко и ям месо колкото искам. В същото време в секретната лабораторията по радиационна защита към Селскостопанска академия УБО-то на БКП проверяват млека /сутрешно и вечерно доене/, боза, питейна вода и всякакви храни. За комунистическите първенци се осигурява само чиста храна и вода, а народа е облъчен смъртоносно. В резултат – тежки форми на рак на стомаха, простатата и кожата при мъжете, на млечните жлези при жените. След 50 години учените прогнозират бум на левкемията като последица от Чернобил.

До сега не чух някой от БСП да се извини за престъплението на БКП във връзка с Чернобил. Не съм и специалист по ядрена енергетика, за да взема информирано решение за АЕЦ „Белене“. Но като чух за 50 000 работни места, които ще „осигурят“ Белене и Южен поток /Румен Петков/, се сетих за 800-те дни на царя, дето „оправиха“ живота в България и „гьола“ на Борисов през 2010 год. и „стратегически обект“ за същия гьол през 2018 година.

Затова предпочитам да вярвам на Георги Касчиев, българинът – ядрен експерт, признат в Европа: https://bivol.bg/kaschiev-belene.html

Ето защо каквото и да реши Народното събрание в четвъртък, 7-ми юни относно АЕЦ „Белене“, аз съм против !  Много против ! От това разбира се, нищо няма да последва, решението вече е взето. Поне съвестта ми ще е спокойна !

 

 

Прочетете също

На 11 ноември 1952 година, комунистическият режим убива Евгений Босиилков

Портрет на Евгений Босилков. Художник – Христо Вачев. Евгений Босилков е роден със светското име …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *