Начало | Новини | Автомагистрала „Хемус“ и обходния път на Плевен са обсъждали в Областния съвет за развитие

Автомагистрала „Хемус“ и обходния път на Плевен са обсъждали в Областния съвет за развитие

Мирослав Петров – председател на Областен съвет за развитие. Снимка – пресцентър Областна администрация.

От информация качена на сайта на Областна администрация научаваме, че на 2-ри декември, понеделник, е имало заседание на Областен съвет за развитие. Обсъждани са две теми – строежа на автомагистрала “Хемус” и обходния път на Плевен. От Областния съвет за развитие са счели за целесъобразно да не присъстват медии на въпросното заседание.

Ето какво се казва в информацията качена на сайта на Областна администрация: “Областният управител Мирослав Петров председателства заседанието на областния съвет за развитие. Напредък в дейностите по доизграждането на автомагистрала „Хемус“ и по-конкретно на участъците, преминаващи през територията на област Плевен бе във фокуса на вниманието на присъстващите. Коментирано бе и изграждането на източен обходен път на гр. Плевен с цел извеждане на трафика от центъра на града, за да не се допусне натоварване на тежкотоварния поток от една страна и повишение в нивата на замърсяване на въздуха от друга. В рамките на заседанието бяха определени и представителите на общините от Област Плевен в Регионалния съвет за развитие на Северозападен район, съгласно чл. 18.(5) и (6) от Закона за регионалното развитие – Милен Дулев –кмет на община Белене, Цветан Димитров – кмет на община Червен бряг, Детелин Василев – кмет на община Пордим.

На заседанието на Областния съвет за развитие присъстваха  заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов, представители  на общините и общинските съвети на територията на област Плевен, РС на КНСБ – Плевен, СРС на КТ „Подкрепа“ Плевен, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Стопанска камара, Търговско-индустриална камара, Асоциация на индустриалния капитал, Съюз за стопанска инициатива.”

Областен съвет за развитие. Снимка – пресцентър Областна администрация.

Прочетете също

Ремонт на площадите в четири населени места извършва Община Гулянци

През месец август стартираха дейностите по проекта на Община Гулянци „Реконструкция и благоустрояване на площадни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *