„Авис Медика“ в нова сграда

В световния ден на здравето отвори врати новата сграда на първата частна болница в Плевен – „Авис Медика”. Събитието започна с тържествен водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от плевенски свещеници и беше уважено от представителни гости в лицето на кмета на община Плевен Георг Спартански, областния управител Марио Тодоров, председателя на общинския съвет Мартин Митев, председателя на лекарския съюз д-р Венци Грозев и ректора на Медицинския университет –Плевен д-р Славчо Томов.
„В началото, което беше преди цели 17 години, не ни беше лесно, каза в словото си д-р Андреев. Но за много кратко време високият професионализъм и качеството на работа, което даваме, направи така, че нашият растеж бе много бърз. Към момента всеки месец само през ДКЦ-то на „Авис – Медика“ преминават над 10 000 пациента. Беше ни много тясно и разширението се оказа наложително“, сподели д-р Андреев. Той посочи, че строителството на новата сграда е продължило 2 години и 2 месеца, като идеята е била да се създаде уют за пациентите и човек да няма усещането, че попада в болнично заведение. Д-р Владимир Андреев благодари на всички, помогнали мечтата му „Авис – Медика“ днес да изглежда така и посочи, че датата за откриване на новата сграда не е избрана случайно – точно преди 17 година на 7 април започва работа  първото  частно здравно заведение в Плевен – ДКЦ  „Авис – Медика”.

„Радвам се, че мога да ви поздравя за ентусиазма, който успявате да съхраните вече 17 години и въпреки трудностите, които имаме в системата на здравеопазването, да се доказвате ежедневно“, обърна се към семейство Андрееви председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

„За мен е огромна чест и привилегия да се намирам днес тук, във фоайето на това прекрасно здравно заведение, в което присъства огромна част от елита не просто на плевенското, но и на българското здравеопазване“, каза в приветственото си слово кмета Георг Спартански. „За нас като граждани на Плевен е повод за изключителна гордост това, че Плевен се оформи през последните години, благодарение и на тези ваши инвестиции – за които огромно благодаря, в един от основните центрове на здравеопазването, в един от примерите за подражание от останалите краища на България“.

Двамата ръководители подариха на семейство Андрееви икони с образа на Св. Георги Победоносец. Новопостроената сграда на ДКЦ „Авис – Медика“ е с площ 2200 кв. м., на четири етажа, разполага и със сутерен и на практика допълва досегашната сграда на ДКЦ-то от 700 кв.м. Двете сгради са свързани помежду си. Новото крило разполага с 50 кабинета, модерна физиотерапия и лаборатория. Пред всеки кабинет има монитор, на който ще се изписва актуална информация за преглеждащия лекар, работното му време и графика на пациентите. Друго нововъведение е он-лайн записване на часовете за преглед. Пациентите ще бъдат уведомявани и с SMS за потвърждение.

Новият шикозен интериор е в пълно съответствие с идеята на собствениците – семейство Андрееви – за лукс, уют и удобство на пациентите.

 

Споделете:

Прочетете също

Болницата в Кнежа отбеляза своята 58-ма годишнина

Снимка – община Кнежа. Днес, 7декември, МБАЛ Кнежа е отбелязала своято 58-ма годишнина. Към момента …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *