Абитуриентски концерт на хор „Звъника” ще огласи тази вечер залата на ХГ „Илия Бешков” – Плевен

Снимка – интернет.

От 18.00 ч. днес, 18 юни 2021 год., хорова формация „Звъника” ще изнесе своя Абитуриентски концерт в ХГ „Илия Бешков” – Плевен. В него ще участват над 30 деца, а самият концерт има повече от 10-годишна история. Негов идеен вдъхновител и организатор е диригентката на хора Ваня Делийска.

Ден, преди концерта, разговаряме с нея в репетиционната зала за предстоящото събитие. Ето какво сподели Ваня Делийска за него:

„Тазгодишното му издание ще бъде по-различно от всички останали. Много мислих по сценария. Нашите гости ще бъдат впечатлени от това, колко различно ще бъде самото начало на концерта. Даже аз очаквам с нетърпение да видя какво ще излезе от моята идея, която все по-добре се реализира по време на репетициите. Заслугата за това е на петима абитуриенти.

Ваня Делийска, диригент на хор “Звъника” по време на репетиция. Снимка – Плевен прес.

Като Валентин Досев, който 14 години вече, пее в хора. Велина Сара Панова – 13 години е в хора. Една от прекрасните ни солистки Маргарет Георгиева  – 12 години, Дарина Иванова – 7 години и Галина – 6 години.

Вълнуващо е. И колкото повече наближава датата за концерта, толкова по-емоционално става, и аз толкова повече започвам да се възхищавам от това, как тези деца продължават така отдадено, така ентусиазирано да идват всеки ден, всяка вечер на репетиции. И заедно да преживяваме това, което ще покажем и на многобройната публика.

Какво ще бъде различното на концерта в петък ? Абитуриентите ще се самопредставят сами.  Ще представим и 3 премиерни произведения. Гордея се, че в тази трудна учебна година, като се има предвид, че в по-голямата част от нея работихме онлайн, можахме с децата да вдигнем на сцена и представим 3 премиерни заглавия.

Съвсем наскоро участвахме и в Международния фестивал с конкурсен характер за млади таланти, в София. В раздела „Вокални групи” за забавна музика от над 80 участника плевенската „Звъника” стана носител на Гранд при награда. В раздел „Класическа музика”, целият хор „Звъника” се представи прекрасно и получи следващата голяма награда..

Репетиция за Абитуриентския концерт. Снимка – Плевен прес.

В петък ще представим това, което стана визитка на „Звъника”. Ще бъдат чути 4 от произведенията, с които сме се представили в София, а  от „Игра на хорове” ще има 1 от пиесите. 13 от песните, с които се представихме в този прекрасен формат „Игра на хорове”, останаха трайно в репертоара вече 4 години. Децата се сменят, но следващите поколения успяват, макар и трудно, да навлязат в този репертоар”.

Приятели и почитатели на хоровото изкуство ще могат да му се насладят тази вечер в ХГ „Илия Бешков” – Плевен, където хор „Звъника” ще представи поредния свой Абитуриентски концерт.

Прочетете също

1072- ма са ваксиниралите се против Ковид – 19 в мобилния кабинет на площада в Плевен

1072- ма са ваксиниралите се против Ковид – 19 в мобилния кабинет на площада в Плевен

Областна управа. Снимка – Интернет. От Областна администрация получихме информация за ваксинирането в почивните дни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *