• 2 . авг. . 2018 - ВиК – Плевен: Водоподаването от Златна Панега за Червен бряг ще бъде възстановено до края на деня
 • 11 . юли . 2018 - Положението с водата в Червен бряг – жажда и зарази
 • 11 . юли . 2018 - Възпоменателна церемония за опожаряването на еврейския лагер в „Кайлъка“
 • 11 . юли . 2018 - Промяна в собствеността на язовирите ще поиска кметът Спартански
 • 11 . юли . 2018 - Село Стежерово – с нов площад

Снимка – Интернет.

За добрата новина съобщи в-к „ Дневник“ в следобедните часове. Според публикацията германската компания „Леони“ (Leoni) ще инвестира в региона на Плевен 32 млн. евро в ново производствено предприятие и ще разкрие над 2 хил. работни места. Това се разбра след като ръководителят на заводите на компанията за Европа Ралф Зингман връчи на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев официалното решение на борда на директорите на концерна за стартиране на проекта в България.

Областният управител на Плевен Мирослав Петров е заявил, че това е най-голяма чуждестранна инвестиция в региона за последните 10 години. Според него тази инвестиция и очакваното разкриване на толкова нови работни места ще дадат нов тласък на местната икономика.

„Леони“ предвиждат да инвестират 16 млн. евро в строителство и 16 млн. евро в машини и оборудване. Предприятието в България се очаква да изпълнява поръчките на германски клиент от автомобилния сектор. Разчетите на компанията са да започнат производство до края на тази година и поетапно да застрояват нови площи и да увеличават капацитета и наетите лица до достигане на пълен обем през 2020 г.

Новината за идването на Леони в Плевен е разбунила социалните мрежи. Публикуваме един от коментарите, поради неговата актуалност. Ето какво споделя потребителят Glaxo по повод ниски заплати на работниците давани от чуждестранните инвеститори в България: „Бели роби ? Ще работят това за което стават, а то не е в областта на високите  технологии по очевидни причини. Във възрастовата група между 18-60 г. в региона на област Плевен работната сила е около 75 хил. човека, ,които 60 хил. са заетите. От останалите 15 хил 15 % са напълно неграмотни или деградирали, 30 % са завършили 8-ми клас , от които половината само могат да четат прост текст , да броят до 100, да въртят мистрия или мотика и да пият бира, 30 % са завършили гимназия и биха могли да работят „нещо“ неизискващо особени умения, квалификация и знания, и 10-тина % или около 1500 човека завършили техникум и ПТУ преди 30 г., повечето от които са на гурбет, заедно с тези около 300-400 души с висше техническо образование са потенциала за нещо повече от плетене на кабели или работа с поялник.“

Предстои да видим как ще се развият събитията от тук нататък с идването на Леони в Плевен. Както и кой ще си приписва заслугите за това.

За сега нека сме справедливи – има инвестиция, има перспектива, има работа, има надежда. Дано не е напразна ! И да кажем едно „Добре дошли в Плевен“ на Леони.

Категории: Новини

Оставете коментар


Положението с водата в...

Публикувано на юли - 11 - 2018

0 Коментари

Промяна в собствеността на...

Публикувано на юли - 11 - 2018

1 Коментар

Село Стежерово – с...

Публикувано на юли - 11 - 2018

1 Коментар

След два дни започва...

Публикувано от май - 29 - 2017

0 Коментари

На 3-ти ноември –...

Публикувано от Ное. - 3 - 2017

0 Коментари

БСП иска да намали...

Публикувано от юли - 11 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.