• 19 . авг. . 2019 - Евгений Дайнов: На младите хора, европейските българи, им се пречи да гласуват електронно
 • 19 . авг. . 2019 - Черно море преотстъпи двама на Спартак (Плевен), единият е внукът на Иван Вуцов
 • 19 . авг. . 2019 - Росатом потвърди, че иска да участва в конкурса за строеж на АЕЦ „Белене“
 • 19 . авг. . 2019 - Мъж от Левски се опита да подкупи полицай, свърши в ареста
 • 19 . авг. . 2019 - Катастрофа в насрещното преди Опанец, пробите за алкохол на двамата водачи–отрицателни

Българският ветеринарен съюз – Областна колегия Плевен, ще ползва безвъзмездно общински недвижим, нежилищен имот – частна общинска собственост в административната сграда на ул. „Д. Константинов“ №23 в града. Решението е на Общински съвет – Плевен, прието с гласовете на 33 от общинските съветници, 2 „въздържал се“, против няма.
С договор от 10.07.2014 г. на Областната колегия на Българския ветеринарен съюз /БВС/ за същия имот – стая в посочената сградата, ползвана за офис на съюза, е учредено безвъзмездно право на ползване. Договорът е прекратен поради изтичане на срока му. Със заявление от юли тази година председателят на областната структура на съюза е поискал от Общината отново да им бъде учредено безвъзмездно право на ползване върху същия общински имот. Последвалото решение на Общински съвет – Плевен, е за предоставяне на имота за ползване за нови 5 години. В него се посочва още, че консумативните разходи, свързани с текущото обслужване и поддръжка на имота, както и данък сгради и такса битови отпадъци са за сметка на Български ветеринарен съюз – Областна колегия Плевен.
Българският ветеринарен съюз е съсловна организация на ветеринарните лекари в Република България, учредена през октомври 2007 г. Членовете й извършват общественополезна дейност в областта на животновъдството и ветеринарната медицина. Мотивите за настоящото предложение и последвалото решение на местно ниво са нуждата от подходи условия за развитие на дейността на Областната колегия на БВС, както и наличието на законова възможност за учредяване на безвъзмездното право на ползване.

Оставете коментар


Евгений Дайнов: На младите...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Черно море преотстъпи двама...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Росатом потвърди, че иска...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Мъж от Левски се...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Цената на страха

Публикувано от май - 3 - 2017

0 Коментари

Спипаха мотоциклетист с над...

Публикувано от мар. - 20 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.