неделя , декември 15 2019
Начало | Без категория | Областната колегия на Ветеринарния съюз ще ползва безвъзмездно общински имот

Областната колегия на Ветеринарния съюз ще ползва безвъзмездно общински имот

Българският ветеринарен съюз – Областна колегия Плевен, ще ползва безвъзмездно общински недвижим, нежилищен имот – частна общинска собственост в административната сграда на ул. „Д. Константинов“ №23 в града. Решението е на Общински съвет – Плевен, прието с гласовете на 33 от общинските съветници, 2 „въздържал се“, против няма.
С договор от 10.07.2014 г. на Областната колегия на Българския ветеринарен съюз /БВС/ за същия имот – стая в посочената сградата, ползвана за офис на съюза, е учредено безвъзмездно право на ползване. Договорът е прекратен поради изтичане на срока му. Със заявление от юли тази година председателят на областната структура на съюза е поискал от Общината отново да им бъде учредено безвъзмездно право на ползване върху същия общински имот. Последвалото решение на Общински съвет – Плевен, е за предоставяне на имота за ползване за нови 5 години. В него се посочва още, че консумативните разходи, свързани с текущото обслужване и поддръжка на имота, както и данък сгради и такса битови отпадъци са за сметка на Български ветеринарен съюз – Областна колегия Плевен.
Българският ветеринарен съюз е съсловна организация на ветеринарните лекари в Република България, учредена през октомври 2007 г. Членовете й извършват общественополезна дейност в областта на животновъдството и ветеринарната медицина. Мотивите за настоящото предложение и последвалото решение на местно ниво са нуждата от подходи условия за развитие на дейността на Областната колегия на БВС, както и наличието на законова възможност за учредяване на безвъзмездното право на ползване.

Прочетете също

Малките коледари на НУ “Патриарх Евтимий” гостуваха на областния управител

Областният управител Мирослав Петров, неговите заместници Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов, както и служителите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *