• 19 . сеп. . 2019 - Кметската битка за Белене се завързва
 • 19 . сеп. . 2019 - Заради неявяването на футболистите Спартак глобен с 2000 лева и минус 3 точки
 • 19 . сеп. . 2019 - Ярослав Димитров, ОИК: 118 225 са избирателите в община Плевен
 • 19 . сеп. . 2019 - Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, заседават на 20 и 24 септември
 • 18 . сеп. . 2019 - Зам.-министър Амелия Гешева представи в Плевен програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“

Седмокласник от Софийската математическа гимназия е скрил теста си по математика от изпита за гимназиите, подписал се е пред квесторите, че го е предал, а по-късно един от родителите го е върнал в СМГ. Работата му е анулирана, а квесторите са дисциплинарно наказани. За случая разказа началничката на Регионалното управление на образованието към МОН в София град Ваня Кастрева в отговор на въпрос от OFFNews на днешна пресконференция по повод изнесеното първо класиране. Проверката разпореди министър Вълчев след сигнал от OFFNews за скрита работа, която се води изгубена. А в този случай ученикът би получил не 0, а максималния брой точки

Медиятата получав сигнал за случилото се в деня след изпита – 19 юни – и сезира министъра на образованието и науката. Красимир Вълчев разпорежда проверка. Днес /б.р. 11 юли/ идва и публичното потвърждение на информацията от контролния орган за училищата в София – РУО – София-град.

Момчето се явява на националното външно оценяване по математика в СМГ, където е учило досега. След събирането на работите от всички ученици става ясно, че една липсва. От гимназията се обаждат на представители на фирмата, която поддържа видеонаблюдението и гледат записите. В стаята с въпросния ученик се вижда ясно как той слага в раницата си големия кафяв плик. Той съдържа: отговорите на първата част от теста, запечатани отделно в голям бял плик; малкия бял плик с идентификационната бланка и отговорите от втората част.

OFFNews реагира веднага със сигнал до министъра, защото по информацията ни първоначално работата се е водела изгубена. А при изгубена работа ученикът получавамаксималния брой точки от изпита. При изнесена от него и компрометирана – както се е случило – тя се анулира.

Работата е върната от един от родителите на момчето и е била анулирана. Тоест то е получило нула точки по математика и може да се бори за класиране само с точките си по български език и литература.

Според сигнала двамата квестори в стаята са се подписали, че са получили работата – което би потвърдило версията за изгубване. Днес Кастрева категорично отрече това да е вярно. Заяви, че те са дисциплинарно наказани, защото са позволили момчето да се разпише, че е предало работата си, но увери, че те не са се разписали, че са я приели. От OFFNews попитаха как е възможно да не я получат и да му позволят да се подпише, че я е предало. Отговорът ѝ беше, че записите показват, че в този момент е станала суматоха – няколко деца станали, за да предадат работите си – и квесторите може би не са разбрали, че една от тях липсва.

Какво е наказанието на двамата учители Кастрева не можа да уточни.

Оставете коментар


Кубик и половина дърва...

Публикувано от юли - 2 - 2019

0 Коментари

Петима общинари на посещение...

Публикувано от сеп. - 20 - 2017

2 коментара

Никой от Общинския съвет...

Публикувано от мар. - 28 - 2018

0 Коментари

Днес е Международният ден...

Публикувано от май - 18 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.