• 20 . май . 2019 - За първи път плевенски хирурзи извършиха робот-асистирана операция на пациент с язва на стомаха
 • 20 . май . 2019 - Плевенските деца се научиха да сортират отпадъци в цветните контейнери
 • 20 . май . 2019 - Триумф за момчетата на хандбалния отбор от Левски
 • 20 . май . 2019 - Започна третото издание на националния конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова“
 • 19 . май . 2019 - Партизан (Червен бряг) се бори за по-високо класиране в Козлодуй

Снимка – пресцентър община Левски

За първи път пенсионерският клуб в Левски чества юбилейна годишнина – 30 години  от началото на организирания живот на хората от третата възраст в града в международния ден на възрастните хора.

„В пенсионерския клуб всички се чувстват като едно голямо семейство, което организира и разнообразява живота си за да прогони самотата на голяма част от пенсионерите …Ние заслужаваме този празник ,защото дадохме всичко от себе си и със своите професии преобразявахме нашия свят…” каза при откриването на празника   Тотка Личева ,учител по професия.

Тя проследи  развитието на клуба през годините и приноса на председателите на клуба ,общината и  приятелите за  активния, разнообразен и  съзидателен живот през годините . Хумористичните  сценки за живота на пенсионера в България днес и песните на групите „Здравец” и „Нежни мечти” бяха посрещнати с бурни аплодисменти .

„Ний сме славни пенсионери с нас никой не може да се мери…”прозвуча химна на пенсионерите от град Левски  в изпълнени на женска певческа група „Здравец”с бодър дух и настроение.

Скъпи гости на празника бяха: кметът на Община Левски Любка Александрова ,зам.кмета инж. Кольо Домеников, Ралица Цветанова –представител на ПП ГЕРБ, представители на приятелските клубове – клуб „Вароша” гр.Ловеч, клуб „Филип Тотю” гр.Горна Оряховица, Павлина Златева от гр.Созопол, приятели на клуба от близо  и далеч.

Пенсионерският клуб в Левски днес има приятели в цяла България. Заслугата за това е на Председателят на клуба Димка Първанова, отчетоха с благодарност. Димка Първанова честити празника на всички и благодари на кмета на общината Любка Александрова за помощта и подкрепата през годините . Благодари за  Поздравителните  адреси от Община Левски ,от колегите от  Троян, Русе, Омуртаг, Провадия.

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави всички от сърце, споделяйки, че е респектирана от дейността на клуба. Поздрави мъдрите хора, които ние чувстваме като опора и благодари за вярната посока която ни дават. Пожела на всички здраве  и никога да не губят този 30 годишен младежки дух.

По покана на кмета на общината специален гост за празника беше талантливият  български композитор Андрей Дреников, който има над 40 награди за детска музика и отличия за естрадна от различни поп фестивали. Известният композитор с многостранни изяви на своя талант /импровизатор, певец, цигулар, пианист, драматичен и комедиен актьор,водещ на музикални предавания в  БНТ и БНР ,шоумен и автор на голяма част от текстовете на своите песни /подари за празника на пенсионерите в Левски концерт от своите песни и  дискове с техни записи.

Категории: Новини

Оставете коментар


За първи път плевенски...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Плевенските деца се научиха...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Триумф за момчетата на...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Започна третото издание на...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Партизан (Червен бряг) се...

Публикувано на май - 19 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

  • Съжаляваме, в момента няма никакви анкети.

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.