• 2 . авг. . 2018 - ВиК – Плевен: Водоподаването от Златна Панега за Червен бряг ще бъде възстановено до края на деня
 • 11 . юли . 2018 - Положението с водата в Червен бряг – жажда и зарази
 • 11 . юли . 2018 - Възпоменателна церемония за опожаряването на еврейския лагер в „Кайлъка“
 • 11 . юли . 2018 - Промяна в собствеността на язовирите ще поиска кметът Спартански
 • 11 . юли . 2018 - Село Стежерово – с нов площад

Снимка – пресцентър Община Плевен.

С близо 14 млн.лв. безвъзмездно финансиране община Плевен ще ремонтира улици и ще изгражда детски и спортни площадки. Всичко това – в рамките на две години и половина. Това става по проект „Осигуряване на устойчива градска среда в Плевен“.

Детските площадки са в кварталите „Мара Денчева“ и ж.к. „Дружба“ до бл. 319 „б“, както и на улиците „Мануш войвода“, „Ведрина“, „Гренадерска“, „Неофит Рилски“. Ще се реновират девет улици в града – Улица №1 в жк „Дружба“ пред бл. 323, 324 и 328, Улица №2 в жк „Дружба“ пред бл. 312, 313 – 319а, ул.“Ангел Кънчев“, ул. „Ангел войвода“, ул. „Георги Бенковски“, ул. „Москва“, ул. „Люлин, ул. „Страхил войвода“ и ул. „Индже войвода“.

Според изпратено до медиите прес съобщение целите, които ще бъдат постигнати са „… свързани с развитие на физическата и жизнена среда в града чрез повишаване на нейното естетическо и екологично качество, осигуряване на достъпност за лица в неравностойно положение, устойчивост и безопасност, развитие и утвърждаване на пълноценен начин на живот чрез осигуряване на среда, притежаваща всички условия за отдих, игра и спорт, подобряване състоянието на общинската пътна инфраструктура с цел осигуряване на по-добра мобилност и превенция на пътни инциденти, постигане на ресурсна ефективност и намаляване на вредното въздействие върху околната среда и климатичните промени“.

 

 

 

Категории: Новини

Оставете коментар


Положението с водата в...

Публикувано на юли - 11 - 2018

0 Коментари

Промяна в собствеността на...

Публикувано на юли - 11 - 2018

1 Коментар

Село Стежерово – с...

Публикувано на юли - 11 - 2018

1 Коментар

Ще видите, че ще...

Публикувано от юни - 28 - 2017

0 Коментари

Григор Димитров ще участва...

Публикувано от мар. - 11 - 2017

0 Коментари

МОН обяви датите за...

Публикувано от апр. - 8 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.