• 20 . авг. . 2019 - Епизоотичната комисия заседава днес във връзка с Африканската чума
 • 20 . авг. . 2019 - Сидеров: На много места НФСБ и ВМРО в комбинация с Цветан Цветанов ще играят против ГЕРБ
 • 20 . авг. . 2019 - Днес изпробват четирите центъра за тол услуги
 • 20 . авг. . 2019 - Общо 13 са подадените заявление за участие в строежа на АЕЦ „Белене“
 • 20 . авг. . 2019 - Непочистен след жътва комбайн се самозапали


 Предложение относно кандидатстване на Община Плевен за външно финансиране с проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания за Община Плевен” пред Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. беше одобрена днес с гласовете на 33 от общинските съветници.

     Съгласно условията за кандидатстване по процедурата за Община Плевен зададеният индикативен брой на потребителите е 334 лица от целевата група, а максималната стойност за предоставяните интегрирани здравно-социални услуги (компенсацията) за едно лице е до 2 016 лева. Общата цел е подобряване на качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда и изграждане на подходящ (материален и кадрови) капацитет за предоставянето им. Специфичната цел на операцията е да се изгради модел за патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания, вкл. с хронични заболявания и трайни увреждания с цел осигуряване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в техните домове.

     С проекта Община Плевен ще има възможност да осигури патронажна грижа чрез предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещите се лица с увреждания и възрастни хора и изгради алтернативна подкрепа в общността чрез предоставянето на качествени и достъпни услуги за дългосрочна грижа.

     Кандидатстването е чрез уеб базираната Информационна система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020 по обявената от Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., крайният срок за подаване на проектното предложение е 15 март.

     „Надявам се, че това ще допринесе за предоставянето на по-качествени грижи и ще бъдат обхванати повече хора, които имат нужда от такава грижа”, каза г-н Спартански.

Категории: Новини, Общество

Оставете коментар


Сидеров: На много места...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

Общо 13 са подадените...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

През 1968 год. БКП...

Публикувано от февр. - 5 - 2019

1 Коментар

Баце, културата е по-голЕма...

Публикувано от ян. - 21 - 2019

0 Коментари

На Свети Матей своя...

Публикувано от ное. - 16 - 2018

0 Коментари

Една книга за войната...

Публикувано от апр. - 22 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.