• 21 . май . 2019 - 60 години читалище „Извор“ – Плевен
 • 21 . май . 2019 - Елена Йончева: В България няма корупция. Има грабеж !
 • 21 . май . 2019 - Пътят Червен бряг – Чомаковци отново е затворен. Има опасност от ПТП.
 • 20 . май . 2019 - Ще пръскат с пестициди в Плевен и селата Гривица и Радишево.
 • 20 . май . 2019 - На 24-ти май – временно ограничаване на движението в Плевен

Най-старото плевенско читалище – „Съгласие 1869“ ще напусне Съюза на народните читалища. Това заявиха в изпратено до медиите съобщение от читалището. По този повод днес от 12.00 ч. ръководството ще даде специална пресконференция в прес клуба на БТА.

Припомняме, че неотдавна по инициатива на „Съгласие“ беше свикано събрание на читалищните работници от общината, на което присъства и началникът на отдел „Култура“ – Стефка Григорова. Председателят на читалището Ивайло Атанасов постави въпроса за обща стратегия на читалищата при разпределението на държавната субсидия и преразглеждане на ролята на РЕКИЦ и неговия председател Чавдар Луканов, който е председател на читалище „Ракитин“. Събралите се читалищни дейци не стигнаха до общо становище и не взеха решения за конкретни действия.

На провелото се миналата седмица събрание в Заседателната зала на община Плевен бяха разпределени 871 хил. лв. държавна субсидия между 36-те читалища в общината. Тогава от читалище „Съгласие“ поставиха въпроса да им бъдат отпуснати 4 /четири/ бройки чрез вземане на 2 /две/ от читалище „Развитие“, на което се спира субсидията и 2 /две/ съответно от читалищата „Култура 2014“ и „Цветан Спасов“. Присъствалите читалищни работници гласуваха „против“ това искане на „Съгласие“ и то не беше удовлетворено. Размениха се и остри реплики между Чавдар Луканов и адвокат Иванов, който представляваше „Съгласие“ като член на неговия УС.

Категории: Новини

Оставете коментар


60 години читалище „Извор“...

Публикувано на май - 21 - 2019

0 Коментари

Елена Йончева: В България...

Публикувано на май - 21 - 2019

0 Коментари

Пътят Червен бряг –...

Публикувано на май - 21 - 2019

0 Коментари

Ще пръскат с пестициди...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

На 24-ти май –...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

  • Ще гласувате ли на изборите за Европейски парламент на 26 май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.