• 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР
 • 21 . авг. . 2019 - Пак откриха незаконен тютюн и пак виновниците са от Буковлък

Най-старото плевенско читалище – „Съгласие 1869“ ще напусне Съюза на народните читалища. Това заявиха в изпратено до медиите съобщение от читалището. По този повод днес от 12.00 ч. ръководството ще даде специална пресконференция в прес клуба на БТА.

Припомняме, че неотдавна по инициатива на „Съгласие“ беше свикано събрание на читалищните работници от общината, на което присъства и началникът на отдел „Култура“ – Стефка Григорова. Председателят на читалището Ивайло Атанасов постави въпроса за обща стратегия на читалищата при разпределението на държавната субсидия и преразглеждане на ролята на РЕКИЦ и неговия председател Чавдар Луканов, който е председател на читалище „Ракитин“. Събралите се читалищни дейци не стигнаха до общо становище и не взеха решения за конкретни действия.

На провелото се миналата седмица събрание в Заседателната зала на община Плевен бяха разпределени 871 хил. лв. държавна субсидия между 36-те читалища в общината. Тогава от читалище „Съгласие“ поставиха въпроса да им бъдат отпуснати 4 /четири/ бройки чрез вземане на 2 /две/ от читалище „Развитие“, на което се спира субсидията и 2 /две/ съответно от читалищата „Култура 2014“ и „Цветан Спасов“. Присъствалите читалищни работници гласуваха „против“ това искане на „Съгласие“ и то не беше удовлетворено. Размениха се и остри реплики между Чавдар Луканов и адвокат Иванов, който представляваше „Съгласие“ като член на неговия УС.

Категории: Новини

Оставете коментар


Общината с нов пункт...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

За една седмица —...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Пак откриха незаконен тютюн...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

МУ-Плевен ще представи 3D...

Публикувано от май - 31 - 2019

0 Коментари

Днес едно шарено петле...

Публикувано от юли - 5 - 2018

0 Коментари

МОН И ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР...

Публикувано от дек. - 19 - 2018

0 Коментари

1-ви февруари – Ден...

Публикувано от февр. - 1 - 2018

0 Коментари

3-ти март – Да...

Публикувано от мар. - 2 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.