• 20 . юли . 2019 - Марешки с писмо до Тръмп: Не притискайте България!
 • 20 . юли . 2019 - Алжир спечели Купата на африканските нации, сълзите останаха за Сенегал
 • 20 . юли . 2019 - Св. Илия — пророкът, когото Господ прибра жив на небето
 • 19 . юли . 2019 - Отиде си баскетболната легенда Цвятко Барчовски
 • 19 . юли . 2019 - Белгийски футбол клуб изхвърча от Европа заради тотаджийство

]

Днес тържествено стартира изпълнението на проект на НЧ „Георги Парцалев-1901”за изграждане на Амфитеатър в южната страна на читалището.

Параметрите на проекта представи Председателят на читалищното настоятелство Силвия Йорданова.Проектът на читалището е по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансиран от европейския земеделски фонд за развитие на селските райони .Той на стойност 384 178 лв.,а  и срокът за изпълнение строителните дейности  120 дни .

На  радостното събитие днес бяха кметът на община Левски Любка Александрова, инж.Милчо Илиев – представител на „МК  НАДЗОР”гр..Плевен, представители на фирмата изпълнител „Стоянов -06”гр .Варна,  читалищни дейци и граждани …

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави с радост всички ,които ще участват в изпълнението на проекта .Пожела успех на радостното събитие ,но и отговорно изпълнение на проекта, за да се поздравим с хубав резултат и в срок.

Любка Александрова:  „Щастлива съм ,че днес стартираме изпълнението на една от големите духовни мечти на левчалии.При наличието на толкова много талантливи колективи ,на професионално ниво от НЧ „Георги Парцалев-1901”хубаво е да имаме освен сцената на читалището да имаме и открита сцена , да имаме  и летен театър.Радвам се ,че сега на нас се пада честта за  изпълнението на хубавата задача града и общината да имат такъв сериозен културен институт – летен театър.

Надявам се ,че в края на лятото тук ще има едно красиво съоражение ,което ще стане средище на таланта на левчалии и възможност за да видим големите имена на България във всички изкуства..”

Оставете коментар


Марешки с писмо до...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

Алжир спечели Купата на...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

Св. Илия — пророкът,...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

Кметът на село Къшин...

Публикувано от май - 27 - 2017

0 Коментари

„Паякът“ в Плевен не...

Публикувано от апр. - 18 - 2017

2 коментара

Торлака и „Иваил цар“...

Публикувано от мар. - 8 - 2019

0 Коментари

До 30-ти юни в...

Публикувано от юни - 24 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.