• 21 . май . 2019 - Пътят Червен бряг – Чомаковци отново е затворен. Има опасност от ПТП.
 • 20 . май . 2019 - Ще пръскат с пестициди в Плевен и селата Гривица и Радишево.
 • 20 . май . 2019 - На 24-ти май – временно ограничаване на движението в Плевен
 • 20 . май . 2019 - Доставиха 271 хил. избирателни бюлетини за област Плевен
 • 20 . май . 2019 - За първи път плевенски хирурзи извършиха робот-асистирана операция на пациент с язва на стомаха

]

Днес тържествено стартира изпълнението на проект на НЧ „Георги Парцалев-1901”за изграждане на Амфитеатър в южната страна на читалището.

Параметрите на проекта представи Председателят на читалищното настоятелство Силвия Йорданова.Проектът на читалището е по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансиран от европейския земеделски фонд за развитие на селските райони .Той на стойност 384 178 лв.,а  и срокът за изпълнение строителните дейности  120 дни .

На  радостното събитие днес бяха кметът на община Левски Любка Александрова, инж.Милчо Илиев – представител на „МК  НАДЗОР”гр..Плевен, представители на фирмата изпълнител „Стоянов -06”гр .Варна,  читалищни дейци и граждани …

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави с радост всички ,които ще участват в изпълнението на проекта .Пожела успех на радостното събитие ,но и отговорно изпълнение на проекта, за да се поздравим с хубав резултат и в срок.

Любка Александрова:  „Щастлива съм ,че днес стартираме изпълнението на една от големите духовни мечти на левчалии.При наличието на толкова много талантливи колективи ,на професионално ниво от НЧ „Георги Парцалев-1901”хубаво е да имаме освен сцената на читалището да имаме и открита сцена , да имаме  и летен театър.Радвам се ,че сега на нас се пада честта за  изпълнението на хубавата задача града и общината да имат такъв сериозен културен институт – летен театър.

Надявам се ,че в края на лятото тук ще има едно красиво съоражение ,което ще стане средище на таланта на левчалии и възможност за да видим големите имена на България във всички изкуства..”

Оставете коментар


Пътят Червен бряг –...

Публикувано на май - 21 - 2019

0 Коментари

Ще пръскат с пестициди...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

На 24-ти май –...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

За първи път плевенски...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Кметът Спартански: Няма да...

Публикувано от ное. - 19 - 2018

0 Коментари

От пресслужбата на кмета:...

Публикувано от мар. - 23 - 2017

0 Коментари

34 години от атентата...

Публикувано от мар. - 9 - 2019

0 Коментари

Закриването на училища в...

Публикувано от мар. - 1 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Ще гласувате ли на изборите за Европейски парламент на 26 май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.