понеделник , декември 16 2019
Начало | Култура | Четвъртък ще се решава за симпозиума по скулптура и биг-бенд феста

Четвъртък ще се решава за симпозиума по скулптура и биг-бенд феста

Общо 37 точки – 33 предложения и 4 питания от общински съветници, включва предварителният дневен ред на Общински съвет – Плевен за насроченото тази седмица редовно заседание. Местният парламент се събира за сесия на 28 февруари /четвъртък/ от 09,00 ч. в Конферентната зала на сграда “Гена Димитрова”.

Третата точка в дневния ред на съветниците е предложението от Постоянната комисия по “Култура, вероизповедания и международна дейност” за включване на Международния симпозиум по скулптура и Втория биг-бенд фест „От бай Дико до Тико, Тико…” в Културния календар на Общината за 2019 г. Комисията гласува да предложи допълване на Календара с посочените две мероприятия на свое извънредно заседание, свикано от председателя й Петя Василева на 15 февруари.

Припомняме, че след публикуваните в Плевен прес серия от статии, интервюта, граждански позиции, както и гневното писмо на Съюза на художниците в Плевен и създалия се широк обществен отзвук, комисията по култура свика извънредно заседание. На него се взе решение на предстоящата сесия да бъде обсъдено връщането на двете културни събития.

Прочетете също

Вицепрезидентът Йотова гостува довечера в Плевен за “Парад на модата”

Източник– уеб пространството Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на 70-ия юбилеен концерт-спектакъл „Парад на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *