• 19 . сеп. . 2019 - Кметската битка за Белене се завързва
 • 19 . сеп. . 2019 - Заради неявяването на футболистите Спартак глобен с 2000 лева и минус 3 точки
 • 19 . сеп. . 2019 - Ярослав Димитров, ОИК: 118 225 са избирателите в община Плевен
 • 19 . сеп. . 2019 - Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, заседават на 20 и 24 септември
 • 18 . сеп. . 2019 - Зам.-министър Амелия Гешева представи в Плевен програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“

Местна инициатива за стимулиране на четенето сред младите стартира в събота в Червен бряг. Под надслова „Къщичка за книги- Вземи. Прочети. Върни.“ младежи от града искат да популяризират литературния интерес и да отключат любовта към книгата. За целта на 13 юли /събота/ от 18:00 ще бъде поставена своеобразна „Къщичка за книги“ в Градската градина. Тя ще представлява умален вариант на сглобяема къщичка с пригоден рафт за книги. Рафтът, макар и неголям по размер, ще открива просторния и всеобхватен свят на книгите. Така всеки желаещ ще може да слага и взема съответно която и да е книга по негов избор по всяко време. Инициативата е продължение на дарителска акция на младежи сред читалищата по селата в община Червен бряг.

Правото на всеки е да избере дали би участвал в подобно дело. Ще споменем единствено, че покрай многото медийно и ефирно време за „къщите за гости“ е полезно да се отдели и поне мъничко внимание на „къщичката за книги“. Въпрос на ценности и духовна висота.

Оставете коментар


Белене и руският град...

Публикувано от авг. - 26 - 2019

0 Коментари

Кметът на Левски Любка...

Публикувано от май - 1 - 2019

0 Коментари

БЛИЗО 53 000 ЗРЕЛОСТНИЦИ...

Публикувано от апр. - 10 - 2019

0 Коментари

От 16-ти ноември до...

Публикувано от ное. - 14 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.