• 16 . юли . 2019 - Софийският университет обяви второто си класиране за кандидат-студенти
 • 16 . юли . 2019 - Търсят наемател на Летния театър
 • 16 . юли . 2019 - Готвената промяна на НЗОК означава фалит на болници, по-ниско качество и по-скъпи услуги, според проф. Вучева
 • 16 . юли . 2019 - Хванаха мъж от Рупци да краде ток от мазето на комшиите
 • 16 . юли . 2019 - Засякоха „Мерцедес“ без регистрация из града

Местна инициатива за стимулиране на четенето сред младите стартира в събота в Червен бряг. Под надслова „Къщичка за книги- Вземи. Прочети. Върни.“ младежи от града искат да популяризират литературния интерес и да отключат любовта към книгата. За целта на 13 юли /събота/ от 18:00 ще бъде поставена своеобразна „Къщичка за книги“ в Градската градина. Тя ще представлява умален вариант на сглобяема къщичка с пригоден рафт за книги. Рафтът, макар и неголям по размер, ще открива просторния и всеобхватен свят на книгите. Така всеки желаещ ще може да слага и взема съответно която и да е книга по негов избор по всяко време. Инициативата е продължение на дарителска акция на младежи сред читалищата по селата в община Червен бряг.

Правото на всеки е да избере дали би участвал в подобно дело. Ще споменем единствено, че покрай многото медийно и ефирно време за „къщите за гости“ е полезно да се отдели и поне мъничко внимание на „къщичката за книги“. Въпрос на ценности и духовна висота.

Оставете коментар


Купуват ново оборудване за...

Публикувано от юни - 25 - 2019

0 Коментари

„АВИС – МЕДИКА” ...

Публикувано от апр. - 6 - 2017

0 Коментари

Днешният 1-ви юли –...

Публикувано от юли - 1 - 2019

0 Коментари

Общинският съвет ще обсъжда...

Публикувано от апр. - 15 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.