• 14 . юни . 2019 - НУ „Христо Ботев“ с програма за патриотичното възпитание за новата учебна година
 • 14 . юни . 2019 - Допълнителни автобуси за Черешова задушница
 • 14 . юни . 2019 - Директорът на ДТ „Иван Радоев“ участва в международна среща в Талин
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник – безплатни занимания за деца в Плевен
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник, 17-ти юни – започва приемът на документи в Медицински университет – Плевен

Обявеният дневен ред на извънредното заседание на ПК по култура на 15.02.2019 год., включваше точка единствена: „Предложение за изменение решение на ОбС относно втори Биг – бенд фест „От бай Дико до „Тико, тико”. В началото на заседанието членът на комисията и общински съветник Цветко Цветков /БСП/ предложи в дневния ред да бъде включена и точка за международния симпозиум по скулптура. Предложението бе прието. Попитахме г-н Цветков защо направи това предложение и публикуваме неговия отговор:

Направих това по две причини. Първата разбира се е големия негативен отзвук, който срещна това решение сред дейците на културата и обществеността. Второ, защото отхвърлянето на тази важна културна проява не беше аргументирано. Което остави привкуса в мен, а и не само в мен, че това се прави с други цели. Удовлетворен съм, че в днешната дискусия на комисията по култура се обсъди спокойно проблема и се прие решението, което направих. Вярвам, че и в сесията на Общинския съвет ще се внесе разум, че колегите ще се вслушат в критиките. В същото време подкрепям мнението на г-жа Василева, че се стигна до крайност в изявленията, обидите и упреците към общинските съветници, и от двете страни. И в същото време кръщаването на мероприятието като „онова с камъняците“, не подхожда на статута ни. Убеден съм обаче, че по пътя на диалога ще се приеме решението на комисията от днес, дано това да стане. Вярвам, че ще се възстанови една традиция, която преди две години поставихме с приемане на статута. И се надявам, че в хода на подготовката ще бъде променен статута на симпозиума по скулптура, за което стана дума по време на заседанието. И ще бъдат изчистени всички проблеми с неговото провеждане.

Категории: Интервю, Култура

Оставете коментар


НУ „Христо Ботев“ с...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Директорът на ДТ „Иван...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник – ...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник, 17-ти юни...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

7 000 лв. ще...

Публикувано от апр. - 6 - 2017

0 Коментари

Настаняват клуб „Идея“ в...

Публикувано от юли - 6 - 2018

0 Коментари

Без изненада: Пак наркотици...

Публикувано от юни - 3 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.