• 20 . авг. . 2019 - Епизоотичната комисия заседава днес във връзка с Африканската чума
 • 20 . авг. . 2019 - Сидеров: На много места НФСБ и ВМРО в комбинация с Цветан Цветанов ще играят против ГЕРБ
 • 20 . авг. . 2019 - Днес изпробват четирите центъра за тол услуги
 • 20 . авг. . 2019 - Общо 13 са подадените заявление за участие в строежа на АЕЦ „Белене“
 • 20 . авг. . 2019 - Непочистен след жътва комбайн се самозапали

Обявеният дневен ред на извънредното заседание на ПК по култура на 15.02.2019 год., включваше точка единствена: „Предложение за изменение решение на ОбС относно втори Биг – бенд фест „От бай Дико до „Тико, тико”. В началото на заседанието членът на комисията и общински съветник Цветко Цветков /БСП/ предложи в дневния ред да бъде включена и точка за международния симпозиум по скулптура. Предложението бе прието. Попитахме г-н Цветков защо направи това предложение и публикуваме неговия отговор:

Направих това по две причини. Първата разбира се е големия негативен отзвук, който срещна това решение сред дейците на културата и обществеността. Второ, защото отхвърлянето на тази важна културна проява не беше аргументирано. Което остави привкуса в мен, а и не само в мен, че това се прави с други цели. Удовлетворен съм, че в днешната дискусия на комисията по култура се обсъди спокойно проблема и се прие решението, което направих. Вярвам, че и в сесията на Общинския съвет ще се внесе разум, че колегите ще се вслушат в критиките. В същото време подкрепям мнението на г-жа Василева, че се стигна до крайност в изявленията, обидите и упреците към общинските съветници, и от двете страни. И в същото време кръщаването на мероприятието като „онова с камъняците“, не подхожда на статута ни. Убеден съм обаче, че по пътя на диалога ще се приеме решението на комисията от днес, дано това да стане. Вярвам, че ще се възстанови една традиция, която преди две години поставихме с приемане на статута. И се надявам, че в хода на подготовката ще бъде променен статута на симпозиума по скулптура, за което стана дума по време на заседанието. И ще бъдат изчистени всички проблеми с неговото провеждане.

Категории: Интервю, Култура

Оставете коментар


Сидеров: На много места...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

Общо 13 са подадените...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

Община Левски спечели конкурса...

Публикувано от февр. - 5 - 2019

1 Коментар

Спартак (Плевен) излиза поне...

Публикувано от авг. - 5 - 2019

0 Коментари

Петима общинари на посещение...

Публикувано от сеп. - 20 - 2017

2 коментара

Плевен – с най-мръсен...

Публикувано от сеп. - 19 - 2017

0 Коментари

Третират площи с царевица...

Публикувано от май - 9 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.