• 14 . юни . 2019 - НУ „Христо Ботев“ с програма за патриотичното възпитание за новата учебна година
 • 14 . юни . 2019 - Допълнителни автобуси за Черешова задушница
 • 14 . юни . 2019 - Директорът на ДТ „Иван Радоев“ участва в международна среща в Талин
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник – безплатни занимания за деца в Плевен
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник, 17-ти юни – започва приемът на документи в Медицински университет – Плевен

На снимката от ляво на дясно: Андрей Романов, Найден Зеленогорски, Георг Спартански, Стефан Нинов, Венцислав Върбанов.

Фондация „Плевен“, за чието учредяване беше съобщено през м. декември м.г., все още не е регистрирана. За това ни съобщиха Венцислав Върбанов и Найден Зеленогорски, в отговор на наше питане. Те, както и Стефан Нинов – са тримата учредители на фондация „Плевен“.

Припомняме, че на 6-ти декември м.г. авторите на идеята за подобна фондация, обявиха, че тя „ще работи за връщане и повдигане на духа и гордостта на плевенчани“. Идеята е подкрепена от сегашния и бившите кметове на Плевен: Андрей Романов, Петко Цолов, Румен Петков. Стефан Нинов заяви тогава пред журналистите: „Обединява ни нещо по-важно от политическите пристрастия – Плевен и обичта ни към него. Желанието да съдействаме за опазване и развитие на културното и историческото наследство. Трябва да намерим начин да укрепим духа на Плевен, а всички ние – общественици, политици, граждани, институции, с помощта и на държавата, трябва да осигурим по-добро бъдеще на културата и икономиката, за да остават младите хора тук. Фондацията ще е извън политиката и далече от нея, ще привлечем в Управителния й съвет хора, които имат влияние и излъчват доверие”. Единствените въпроси, които тогава бяха зададени към учредителите, бяха от страна на „Плевен прес“. Отговорите може да видите тук: http://www.plevenpress.com/%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%84%d0%b0%d0%bd-%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b2%d1%81%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d1%8a%d0%b2-%d1%84%d0%be%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d0%bb/.

Беше обявено, че през м. януари 2018 год. фондацията ще бъде регистрирана. По тази причина потърсихме за информация нейните учредители. Според В. Върбанов и Н. Зеленогорски забавянето идва от необходимостта за прецизиране състава на  бъдещия Управителен съвет като личности и възможности, както и осигуряването на средства за дейността на фондацията. Освен това, много време е отнело намирането на подходящия човек за председател на фондацията, който да организира и отговаря за дейността ѝ. Още повече, че като първа инициатива ще бъде разширяването на ХГ „Дарение Светлин Русев“, информира Н. Зеленогорски. Такова е било желанието приживе на големия художник. Обсъждани са с община Плевен и възможностите за предоставяне на подходящо помещение за офис на Фондация „Плевен“. Предвижда се след внасяне на документите за регистрация в съда, учредителите да дадат пресконференция за бъдещите планове на новоучредената неправителствена организация.

 

Категории: Новини

4 коментара са публикувани.

 1. нъцки каза:

  Странно, но нито един от тримата учредители не са родом от Плевен. То всъщност само Румен Петков е плевенчанин от всички гореизброени лица.

 2. Распутин каза:

  Пълна подигравка с плевенчани е точно тези, които унищожиха Плевен, да правят фондация „Плевен“! По правилно е фондацията да носи име “ Палачите на Плевен“!

  • Ген. Винаров каза:

   Надявам се правите разлика между пропастта която ги дели? От едната страна са умните, компетентни, съзнателни, отговорни, постигнали изключително много просперитет за Плевен във всяка една сфера от управлението му Андрей Романов, Петко Цолов, Стефан Нинов, а от другата страна са мижитурките, алчните, корумпираните, комплексарите, рушителите и грабители на днешен Плевен Найден Зеленогорски и куклата му на конци Георг Спартански. А пък присъствието на хем тъпия, хем некадърник и крадец Венци Върбанов барабар със садовския и послушника му допълнително дава яснота каква ще е целта на тази фондация още от зародиш. Язък само, че Андрей Романов, Петко Цолов, Стефан Нинов се съгласяват да си опетнят имената които са записани със златни букви в историята, управлението и развитието на град ПЛЕВЕН!

 3. МамаМу каза:

  Ако мижитурките направят такава фондация, това ще е с ясната цел, че още има какво да откраднат от Плевен. Не им стигнаха годините през които осмукаха всичко до което се добраха, ами продължават да копаят. Щели да ремонтират! Какво по-точно и още по-точно как? Като площада ли? Този бетонен цирей който сътвориха от алчност или като градската градина? Сега са вдигнали мерника и на Скобелев парк. Далаверата с мрамора им хареса много явно. Чудя се как се размина на фонтаните, но още е много рано. Няма ли кой да застреля някой и друг от тези измекяри, че да имат малко страх и другите преди да посегнат и да откраднат?

Оставете коментар


НУ „Христо Ботев“ с...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Директорът на ДТ „Иван...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник – ...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник, 17-ти юни...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Плевенски хип-хоп с успешно...

Публикувано от авг. - 11 - 2017

0 Коментари

За Богоявление /неделя, 6-ти...

Публикувано от ян. - 4 - 2019

0 Коментари

МУ с още един...

Публикувано от дек. - 21 - 2018

0 Коментари

Милионерите се множат, а...

Публикувано от ное. - 8 - 2018

0 Коментари

2019-та: С над 12...

Публикувано от ян. - 2 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.