• 15 . юли . 2019 - НАП ще си проверява системата от данни заради заплахата от хакерски атаки
 • 15 . юли . 2019 - Валидираха нова пощенска марка в Плевен
 • 15 . юли . 2019 - „Къщичката за книги“ в Червен бряг започна да просвещава още от първия си ден /СНИМКИ/
 • 15 . юли . 2019 - Предлага се въвеждането на частни здравноосигурителни фондове, които ще се конкурират с НЗОК
 • 15 . юли . 2019 - 45-годишен мъж и дете загинаха снощи в тежка катастрофа край Тотлебен

Вторият биг-бенд фест „От бай Дико до Тико, Тико…” да бъде включен в Културния календар на Община Плевен за 2019 година, реши днес Общинският съвет на Плевен. Предложението бе внесено в местния парламент от Постоянната комисия по „Култура, вероизповедания и международна дейност“ и прието с 27 гласа „за“, 1 „против“ и 6 „въздържал се“.

На свое заседание, проведено на 15 февруари тази година, Постоянната комисия по култура с председател Петя Василева гласува да предложи допълване на Културния календар на Община Плевен за 2019 година с две прояви – Вторият биг-бенд фест „От бай Дико до Тико, Тико…” и второ издание на Международен симпозиум по скулптура. Двете прояви бяха обект на обсъждане и при разглеждане на проекта за сборен бюджет на Община Плевен за тази година, съгласно Приложение №13. Днес, след представяне на предложението от комисията пред Общинския съвет бе взето решение обсъждането на Фестивала и на Симпозиума да бъде като две отделни предложения. 

При обсъждане на предложението за включване на Фестивала на духовите оркестри в Културния календар на Плевен бе посочено, че тази културна проява се радва на голям интерес и одобрение от страна на плевенчани и гостите на града. По въпроса в залата отново се чуха различни мнения от съветници от всички групи в местния парламент. След дебат по предложението с 27 гласа бе прието Фестивалът на духовите оркестри да бъде включен в Културния календар на Плевен за 2019-а година с финансиране на проявата в размер до 18 000 лева.

Както по-рано писахме, на днешното си заседание Общинският съвет взе окончателното решение да не продължи Международния симпозуим по скулпутура през тази година. Решението за отказ мина на косъм, като многото гласове „въздържал се“ наклониха везните натам.

Категории: Култура, Новини

Оставете коментар


НАП ще си проверява...

Публикувано на юли - 15 - 2019

0 Коментари

„Къщичката за книги“ в...

Публикувано на юли - 15 - 2019

0 Коментари

Предлага се въвеждането на...

Публикувано на юли - 15 - 2019

0 Коментари

45-годишен мъж и дете...

Публикувано на юли - 15 - 2019

0 Коментари

Дарителски барелеф ще се...

Публикувано от февр. - 28 - 2017

0 Коментари

Криминалисти на ОДМВР –...

Публикувано от дек. - 17 - 2018

0 Коментари

На 18-ти август –...

Публикувано от авг. - 11 - 2017

0 Коментари

Рекорд ! 9 508...

Публикувано от февр. - 14 - 2019

4 коментара

В ДГ „Слънце” в...

Публикувано от юни - 3 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.