• 21 . мар. . 2019 - Предизборни игри с неудобните кметове
 • 21 . мар. . 2019 - Образователната комисия заседава идния вторник. Вижте какво ще се обсъжда
 • 21 . мар. . 2019 - Доброволци и екипи вдъхновяваха жителите на град Левски в Международния ден на щастието
 • 21 . мар. . 2019 - Хале горя на ул. „Г.М. Димитров“
 • 20 . мар. . 2019 - Все по-голяма младежка престъпност в Плевенско

Вторият биг-бенд фест „От бай Дико до Тико, Тико…” да бъде включен в Културния календар на Община Плевен за 2019 година, реши днес Общинският съвет на Плевен. Предложението бе внесено в местния парламент от Постоянната комисия по „Култура, вероизповедания и международна дейност“ и прието с 27 гласа „за“, 1 „против“ и 6 „въздържал се“.

На свое заседание, проведено на 15 февруари тази година, Постоянната комисия по култура с председател Петя Василева гласува да предложи допълване на Културния календар на Община Плевен за 2019 година с две прояви – Вторият биг-бенд фест „От бай Дико до Тико, Тико…” и второ издание на Международен симпозиум по скулптура. Двете прояви бяха обект на обсъждане и при разглеждане на проекта за сборен бюджет на Община Плевен за тази година, съгласно Приложение №13. Днес, след представяне на предложението от комисията пред Общинския съвет бе взето решение обсъждането на Фестивала и на Симпозиума да бъде като две отделни предложения. 

При обсъждане на предложението за включване на Фестивала на духовите оркестри в Културния календар на Плевен бе посочено, че тази културна проява се радва на голям интерес и одобрение от страна на плевенчани и гостите на града. По въпроса в залата отново се чуха различни мнения от съветници от всички групи в местния парламент. След дебат по предложението с 27 гласа бе прието Фестивалът на духовите оркестри да бъде включен в Културния календар на Плевен за 2019-а година с финансиране на проявата в размер до 18 000 лева.

Както по-рано писахме, на днешното си заседание Общинският съвет взе окончателното решение да не продължи Международния симпозуим по скулпутура през тази година. Решението за отказ мина на косъм, като многото гласове „въздържал се“ наклониха везните натам.

Категории: Култура, Новини

Оставете коментар


 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.