• 19 . сеп. . 2019 - Кметската битка за Белене се завързва
 • 19 . сеп. . 2019 - Заради неявяването на футболистите Спартак глобен с 2000 лева и минус 3 точки
 • 19 . сеп. . 2019 - Ярослав Димитров, ОИК: 118 225 са избирателите в община Плевен
 • 19 . сеп. . 2019 - Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, заседават на 20 и 24 септември
 • 18 . сеп. . 2019 - Зам.-министър Амелия Гешева представи в Плевен програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“

„Тибор“ ЕАД. Снимка – интернет.

Управителката на „Тибор“ ЕАД – Петя Бориславова Петкова е уволнена, със заповед на кмета Георг Спартански от 26.09.2017 год. В заповедта за уволнение е посочено като основание резултата от одиторска проверка на управлението на фирмата за периода от 01.01.2014 год. до 01.09.2016 год. Одитният доклад е посочил редица нарушения в управлението на фирмата от страна на Петкова, между които:

 • предоговаряне условията на банков кредит без решение на Съвета на директорите на дружеството, като не е изпълнила решение на Общинския съвет за рефинансирането му.
 • натрупани задължения на дружеството от неплатени наеми към община Плевен. От м. септември 2012 год. дружеството е спряло да плаща дължимия наем от 2 400 лв. на община Плевен, по силата на Договор за наем за предоставяне за временно и възмездно ползване 9.295 % идеални части от имот, представляващ двуетажна търговска сграда – „Кооперативен пазар“.
 • П. Петкова не е внесла като изпълнителен директор  управленската програма за развитие на дружеството за 2017 год. в Общински съвет – Плевен.
 • еднолично е утвърдила щатно разписание, без решение на Съвета на директорите, като е увеличила заплатите на определени служители.З

Заповедта за уволнението на Петя Петкова и е връчена на 26-ти септември, тази година, като е уведомен и Съвета на директорите на „Тибор“ ЕАД.

Категории: Новини

един отговор са публикувани.

 1. корупция каза:

  Да се уволнят всичките управители на общински фирми, защото кражбите са космически и безконтролни! Това са тлъсти хранилки за партиите.

Оставете коментар


д-р Калин Поповски и...

Публикувано от май - 3 - 2017

1 Коментар

Левски празнува в деня...

Публикувано от юли - 11 - 2019

0 Коментари

Ще бъде ли осъден...

Публикувано от мар. - 24 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.