• 2 . авг. . 2018 - ВиК – Плевен: Водоподаването от Златна Панега за Червен бряг ще бъде възстановено до края на деня
 • 11 . юли . 2018 - Положението с водата в Червен бряг – жажда и зарази
 • 11 . юли . 2018 - Възпоменателна церемония за опожаряването на еврейския лагер в „Кайлъка“
 • 11 . юли . 2018 - Промяна в собствеността на язовирите ще поиска кметът Спартански
 • 11 . юли . 2018 - Село Стежерово – с нов площад

На 3-ти април общинските съветници проведоха извънредно заседание, за да приемат дълго очакваната Наредба за символите, почетните звания и знаци на община Плевен. Необходима наредба, за да не се чудят плевенчани кога и защо Раул Кастро е станал почетен гражданин на Плевен, или Юрий Гагарин ?!

Да не говорим за други лица /част от тях покойници/, чиито имена са неизвестни защото заслугите им са непознати, или нищожни.

Точно заради този факт общинският съветник инж. Николай Маринов предложи в новата наредба където е записано, че „…предложение за удостояване със званието „Почетен гражданин на община Плевен“ могат да правят инициативни комитети в състав 30 души, формирани чрез подписка“, цифрата да бъде 100. Аргументът за това е по-голяма представителност, както и посочването на същата цифра от други общини връчващи подобно звание.

Предложението не бе прието. Чуха се възгласи „Как ще съберем 100 подписа“ ?!

А как ще „тежи“ едно име, ако не може да събере 100 съмишленици и почитатели ?! 30 подписа не са ли обидни за имената с тежест ?! Или тази цифра е най-удобна за предлаганите лица по партийна или приятелска линия ?

Едно предложение обаче предизвика инфарктно прекъсване на извънредната сесия. То дойде от Адриан Асенов, който предложи към текста „10 декември – Ден на Освобождението на Плевен…“ да се добави „от турско робство“. С гласуване съветниците приеха добавката. Неизвестно защо общинският съветник Георги Велков предложи вместо „турско“ да бъде „османско робство“. Това предизвика объркване сред съветниците и някои от тях предложиха да не се гласува второто предложение, но това означава председателят на ОбС да не спази Правилника, за което може пак да му поискат оставката, както гневно припомни самият той. И … беше дадена почивка.

След нея председателят на ОбС Мартин Митев  обяви мъдро предложение: общинският съветник Георги Велков да внесе своето предложение за „корекции на робството“ в текста на Наредба № 11 на едно от следващите заседания на ОбС. Предложението бе прието.

Най-екзотичното предложение обаче дойде отново от общинския съветник Адриан Асенов. Да се свали знамето на ЕС от пилоните пред общината и на всички други обществени места където е поставено, предложи Асенов. Това предизвика оживление и усмивки в залата, след което общинските съветници с болшинство гласуваха „против“ .

Накрая с облекчение 32 общински съветници приеха въпросната Наредба 11. Един беше против – Пенчо Дреновски от групата на ГЕРБ.

Категории: Новини

Оставете коментар


Положението с водата в...

Публикувано на юли - 11 - 2018

0 Коментари

Промяна в собствеността на...

Публикувано на юли - 11 - 2018

1 Коментар

Село Стежерово – с...

Публикувано на юли - 11 - 2018

1 Коментар

Сграда – паметник на...

Публикувано от юли - 27 - 2017

0 Коментари

Към 17 ч избирателната...

Публикувано от мар. - 26 - 2017

0 Коментари

Наредба на МФ ще...

Публикувано от авг. - 5 - 2017

2 коментара

460 лева събраха общинските...

Публикувано от апр. - 10 - 2018

0 Коментари

Великденската трапеза – с...

Публикувано от апр. - 8 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.